Насловна  |  Актуелно  |  Вести  |  Вучић до краја јула укида ТВ претплату
Povećaj veličinu slova Vrati na prvobitnu veličinu slova Smanji veličinu slova štampaj štampaj
 

Pošalji prijatelju

Вести

24. 05. 2013.

Аутор: Славица Томчић Извор: Курир

Вучић до краја јула укида ТВ претплату

ТВ претплата, као што сам и обећао грађанима Србије, биће укинута! Ово је јуче на својој Фејсбук страници написао први потпредседник Владе и министар одбране Александар Вучић.

После шушкања у јавности да у буџету нема пара за финансирање ТВ претплате, односно Радио-телевизије Србије на чијем је челу Александар Тијанић, Вучић је отклонио све дилеме у вези с укидањем тог намета грађанима.

- ТВ претплата, као што сам и обећао грађанима Србије, биће укинута, јер ја не припадам оном типу људи који је 12 година обмањивао грађане Србије и бавио се само маркетиншким триковима. То је наша обавеза од које нећемо одустати - написао је јуче Вучић на Фејсбуку.

Да ће ТВ претплата бити укинута највероватније до краја јула, за Курир је потврдио и Драган Коларевић, помоћник министра културе и члан радне групе која се бави израдом закона о електронским медијима.

- Писање закона је завршено и остало је да се, ако буде требало, ураде неке исправке. После тога следи јавна расправа, па достављање мишљења министарстава. Затим закон иде на разматрање у Владу, па у Скупштину, која ће га највероватније по убрзаној процедури усвојити. Очекујем да би то могло да се деси до краја јула, пре летње паузе - каже Коларевић.

Он објашњава да је законом предвиђено да две године, од његовог усвајања у Скупштини Србије, рад јавних сервиса РТС и РТ Војводина буде финансиран 100 одсто из буџета, као вид државне помоћи.

- После тога ће бити пронађени модалитети како да грађани добровољно финансирају рад Јавног сервиса  - каже Коларевић.

Из РТС нисмо добили одговоре на питања у вези с укидањем ТВ претплате, а ни из Министарства финансија нисмо добили објашњење на који начин ће обезбедити новац за финансирање рада Јавног сервиса.

 

Коментари (0)

Остави коментар

Нема коментара.

Остави коментар

Молимо Вас да прочитате следећа правила пре коментарисања:

Коментари који садрже увреде, непристојан говор, претње, расистичке или шовинистичке поруке неће бити објављени.

Није дозвољено лажно представљање, остављање лажних података у пољима за слање коментара. Молимо Вас да се у писању коментара придржавате правописних правила. Коментаре писане искључиво великим словима нећемо објављивати. Задржавамо право избора или скраћивања коментара који ће бити објављени. Мишљења садржана у коментарима не представљају ставове УНС-а.

Коментаре које се односе на уређивачку политику можете послати на адресу unsinfo@uns.org.rs

Саопштења Акције Конкурси