Насловна  |  Актуелно  |  Вести  |  Тужилаштво: Митровићу, дај доказе о Ђиласу
Povećaj veličinu slova Vrati na prvobitnu veličinu slova Smanji veličinu slova štampaj štampaj
 

Pošalji prijatelju

Вести

20. 06. 2013.

Аутор: Н.И. Извор: Информер

Тужилаштво: Митровићу, дај доказе о Ђиласу

Више тужилаштво у Београду покренуло је предистражни поступак поводом оптужби власника Пинка Жељка Митровића против градоначелника Београда Драгана Ђиласа.

Тужилаштво ће, како сазнајемо, у наредних неколико дана проследити полицији „захтев за прикупљање потребних обавештења“ саслушањем власника Пинка.

- Жељко Митровић је у претходних неколико недеља изнео врло тешке оптужбе на рачун Драгана Ђиласа. Тужилаштво мора да реагује по службеној дужности. Од Митровића ћемо тражити да каже све што зна и да поднесе доказе којима располаже

- објашњава извор Информера.

 Неко да одговара

У тужилаштву кажу да ће накнадно бити одлучено о даљем току истраге.

- У овом случају неко мора да одговара. Или Митровић, ако нема доказе за своје тешке оптужбе, или Ђилас, ако је тачно оно што Митровић објављује - категоричан је наш саговорник.

Жељко Митровић оптужио је на својој телевизији градоначелника и лидера ДС Драгана Ђиласа за тешка кривична дела - од пљачке маркетиншких буџета и буџета јавних предузећа до незаконитог хапшења лекара који су руководили београдским болницама (погледајте оквир). Ђилас досад ниједном није одговорио на ове оптужбе.

Власник Пинка јуче је рекао за Информер да једва чека почетак истраге. Он тврди да има чврсте доказе за све што је објавио.

- Једва чекам да ме саслушају. Држави сам на располагању. За све што смо објавили имам доказе. Ако сам слагао, нек ме ухапсе - самоуверен је Митровић.

На другој страни, и Драган Ђилас се јуче, први пут, огласио овим поводом. Он је у изјави за Информер одбацио све оптужбе и нагласио да ће и сам тражити истрагу уколико тужилаштво буде одуговлачило с њом.

- Очекујем да тужилаштво у најкраћем року предузме све неопходне радње како би се те оптужбе испитале. Ако то не уради, званично ћу им се обратити и захтевати да се истрага покрене. Пошто ништа од онога што је Митровић рекао није тачно, већ сада постављам питање шта су консеквенце кад се покаже да ништа од тога није истина - поручио је Ђилас за наш лист додајући да је „Митровић изнео низ озбиљних оптужби на његов рачун“.

 Или јесте или није

Синиша Симић, бивши републички тужилац, каже да тужилаштво и полиција у овом случају морају да реагују:

- Тужилац руководи преткривичним поступком и кад се прикупи довољно доказа, пред судом почиње кривични поступак. Уколико прикупљени докази буду довољни, следи оптужница или оптужни предлог и почиње суђење. А ако се покаже да за Митровићеве тврдње нема доказа, тужилаштво онда њега гони за кривично дело лажног пријављивања.

Коментари (0)

Остави коментар

Нема коментара.

Остави коментар

Молимо Вас да прочитате следећа правила пре коментарисања:

Коментари који садрже увреде, непристојан говор, претње, расистичке или шовинистичке поруке неће бити објављени.

Није дозвољено лажно представљање, остављање лажних података у пољима за слање коментара. Молимо Вас да се у писању коментара придржавате правописних правила. Коментаре писане искључиво великим словима нећемо објављивати. Задржавамо право избора или скраћивања коментара који ће бити објављени. Мишљења садржана у коментарима не представљају ставове УНС-а.

Коментаре које се односе на уређивачку политику можете послати на адресу unsinfo@uns.org.rs

Саопштења Акције Конкурси