Насловна  |  Актуелно  |  Вести  |  Жељко Митровић: Партије дугују ТВ Пинку чак два милиона евра!
Povećaj veličinu slova Vrati na prvobitnu veličinu slova Smanji veličinu slova štampaj štampaj
 

Pošalji prijatelju

Вести

05. 07. 2013.

Аутор: Е. К. Извор: Курир

Жељко Митровић: Партије дугују ТВ Пинку чак два милиона евра!

Важно је да су се рекламирали, а сад неће да плате рекламу. Већина политичких партија у предизборној кампањи на прошлим парламентарним изборима борила се за гласове бирача на вересију. Како за Курир тврди власник ТВ Пинк Жељко Митровић, тој телевизији политичке странке дугују укупно два милиона евра.

- Више од 10 партија нам дугује два милиона евра, а странке које не треба да нам дају новац су СНС, ДС, ДСС, и СПС. Сви остали су дужни - тврди Жељко Митровић. Он додаје да ће до краја године свима наплатити дуговања.

- Много странака нам дугује много пара. Из њиховог аспекта то је плаћено јер су нам дали менице. Из нашег није тако. Или ћемо им наплатити, или ћемо до краја године дати менице на реализацију - јасан је Митровић. Телевизија Пинк није једина медијска кућа којој су странке остале „кратке“ за паре за рекламе у изборној кампањи за прошле парламентарне изборе. Како је Курир већ писао, Либерално-демократска партија за трошкове рекламирања остала је дужна Првој телевизији више од 200.000 евра, док Уједињени региони тој медијској кући по истом основу дугују више од 350.000 евра.

Немања Ненадић

Закон не прописује рок за плаћање

Немања Ненадић, програмски директор „Транспарентности Србија“, истиче да је лоше што странке после толико времена од избора дугују новац за рекламе у изборној кампањи.

- Тражили смо да Законом о финансирању политичких странака буде прописано да странке све трошкове кампање морају подмирити пре подношења извештаја о финансирању. То није прихваћено и зато данас имамо ситуацију да све политичке партије имају дугове и кредите - каже Ненадић.

Коментари (0)

Остави коментар

Нема коментара.

Остави коментар

Молимо Вас да прочитате следећа правила пре коментарисања:

Коментари који садрже увреде, непристојан говор, претње, расистичке или шовинистичке поруке неће бити објављени.

Није дозвољено лажно представљање, остављање лажних података у пољима за слање коментара. Молимо Вас да се у писању коментара придржавате правописних правила. Коментаре писане искључиво великим словима нећемо објављивати. Задржавамо право избора или скраћивања коментара који ће бити објављени. Мишљења садржана у коментарима не представљају ставове УНС-а.

Коментаре које се односе на уређивачку политику можете послати на адресу unsinfo@uns.org.rs

Саопштења Акције Конкурси