Насловна  |  Актуелно  |  Вести  |  Награда из региона за Матића и Б92
Povećaj veličinu slova Vrati na prvobitnu veličinu slova Smanji veličinu slova štampaj štampaj
 

Pošalji prijatelju

Вести

05. 07. 2013.

Извор: Б92

Награда из региона за Матића и Б92

Главни и одговорни уредник Б92 Веран Матић добио је награду "Личност број 1 региона" за област информисања, а Б92 је "Медијска-информативна најкомпанија".

 

Наиме, у Сарајеву је одржана 28. по реду манифестација Избор најбољих менаџера и компанија у југоисточној и средњој Европи, на којој је учествовало око 400 менаџера из 14 земаља Европе.

Верану Матићу је припала награда "Личност број 1 региона" за област информисања и развоја медија, а Б92 је добио годишњу награду "Медијска-информативна најкомпанија" за објективно и истинито информисање, независност, непристрасност, креативност и сјајне програмске садржаје.

Признање је уручио познати новинар Зекеријах Смајић.

"Ово је вредно регионално признање које говори и о томе да стручњаци из региона одају призње професионалном и иновативном раду који није само лидерски везан за Србију већ и за цео регион. Поред новинарског рада Б92, познатом по кредибилном информативном програму и истраживачком новинарству, наша комапнија развија хумантарне и социјалне акције у Србији, али хуманитарне акције се, такође, преливају у регион. И сам менаџерски рад садржи не само одрживо пословање, већ и изузетно снажно, континуирано присуство друштвено-одговорном пословању, као обавезном делу активности предузећа. Извештавање о проблемима често прате и конкретне акције, којима се, уз помоћ грађана и заједнице, ти проблеми решавају", рекао је Матић примајући награду.

На церемонији су проглашени и најбољи менаџери и компаније, "Најминистар" и "Најградоначелник", а уручено је и 20 награда за најуспешније у бизнису, у различитим категоријама – мали, средњи и велики бизнис.

Награду је добио Петер Соренсен, прадставник Европске комисије у Босни и Херцеговини, а министарка регионалног развоја и локалне самоуправе у Влади Србије, Верица Калановић, проглашена је "најминистарку" у региону.

"Најградоначелник" је ове године Верољуб Стевановић, челник Крагујевца.

О додели награда одучивао је независни регионални жири на чијем челу је Томислав Антуновић, привредник из Хрватске, а награде додељује Дирекција регионалне агенције за избор најменаџера Босне и Херцеговине.

Претходно је одржана традиционална пословна конференција о регионалној сарадњи и развоју, која је протекла у знаку оцена и процена – шта привреду Хрватске и осталих земаља чека након уласка Хрватске у ЕУ и какве мере за унапређење привреде треба предузимати.

На скупу су говорили српска министарка Калановић, министри Мирко Шаровић из Босне и Херцеговине и Ердал Трхуљ, министар у Влади Федерације БиХ.

Коментари (0)

Остави коментар

Нема коментара.

Остави коментар

Молимо Вас да прочитате следећа правила пре коментарисања:

Коментари који садрже увреде, непристојан говор, претње, расистичке или шовинистичке поруке неће бити објављени.

Није дозвољено лажно представљање, остављање лажних података у пољима за слање коментара. Молимо Вас да се у писању коментара придржавате правописних правила. Коментаре писане искључиво великим словима нећемо објављивати. Задржавамо право избора или скраћивања коментара који ће бити објављени. Мишљења садржана у коментарима не представљају ставове УНС-а.

Коментаре које се односе на уређивачку политику можете послати на адресу unsinfo@uns.org.rs

Саопштења Акције Конкурси