Насловна  |  Актуелно  |  Вести  |  Преминуо новинар Радио Новог Сада Лазар Каурин
Povećaj veličinu slova Vrati na prvobitnu veličinu slova Smanji veličinu slova štampaj štampaj
 

Pošalji prijatelju

Вести

09. 07. 2013.

Извор: РТВ

Преминуо новинар Радио Новог Сада Лазар Каурин

У Новом Саду је у 66 години изненада преминуо наш колега, новинар и писац Лазар Каурин.

Рођен је 1948. године у Банатском Деспотовцу. Дипломирао је на Филозофском факултету у Београду. Цео радни век провео је у Радио Новом Саду, као новинар и уредник редакције за културу.

У свакодневним новинарским пословима, за четири деценије, забележио је све важно у култури, разговарао са најзначајнијим ствараоцима, истраживао радиофонски језик и у новим генерацијама новинара развио љубав према професији.

Био је одличан познавалац српске књижевности и поезије. Написао је више романа и збирки песама. Аутор је књига "Премијер", "Петковача", "Удовице ћуте о томе", "Дође реч по своје", "Музеј светла" и "Српска народна Европа – роман о вестима дана" и друге.

Комеморација поводом смрти Лазара Каурина биће одржана 11. јула у 11 часова у Студију М Радио Новог Сада. Лазар Каурин биће сахрањен истог дана у 14.15 на новосадском Новом гробљу.

Коментари (0)

Остави коментар

Нема коментара.

Остави коментар

Молимо Вас да прочитате следећа правила пре коментарисања:

Коментари који садрже увреде, непристојан говор, претње, расистичке или шовинистичке поруке неће бити објављени.

Није дозвољено лажно представљање, остављање лажних података у пољима за слање коментара. Молимо Вас да се у писању коментара придржавате правописних правила. Коментаре писане искључиво великим словима нећемо објављивати. Задржавамо право избора или скраћивања коментара који ће бити објављени. Мишљења садржана у коментарима не представљају ставове УНС-а.

Коментаре које се односе на уређивачку политику можете послати на адресу unsinfo@uns.org.rs

Саопштења Акције Конкурси