Насловна  |  Актуелно  |  Вести  |  Држава мора да помогне РТС, али РТС мора да научи да штеди!
Povećaj veličinu slova Vrati na prvobitnu veličinu slova Smanji veličinu slova štampaj štampaj
 

Pošalji prijatelju

Вести

11. 07. 2013.

Аутор: В. Ж. Извор: Информер

Држава мора да помогне РТС, али РТС мора да научи да штеди!

Држава никако не сме да дозволи да се РТС угаси, али се морају пронаћи кривци што се Јавни сервис Србије нашао у безизлазној ситуацији, поручују посланици! Реагујући на апел директора РТС Александра Тијанића који је у изјави за информер најавио да ће ова медијска кућа до краја августа бити принуђена да обустави програм ако се хитно не обезбеди новац за њено спасавање, политичари тврде да нема времена за чекање!

Посланик СПС и члан Одбора за културу и информисање Ђорђе Милићевић посебно истиче решеност Владе да се што више штеди.

- Неспорно је да треба подржати РТС, али приоритет ове Владе јесте уштеда. Зато је потребно пронаћи рационално решење како Јавни сервис не би прекинуо  рад, али да то, ипак, буде у границама реалних могућности - каже Милићевић.

Шеф посланичке групе УРС Владимир Илић истиче да је Јавни сервис неопходан грађанима Србије и да се баш зато у тој институцији мора завести ред.

- РТС је веома важан за наше грађане. Верујем да ће Влада помоћи, али морају се утврдити узроци овог стања у Јавном сервису. Треба детаљно испитати пословање ове медијске куће и открити узроке због чега се РТС нашао у кризи - каже Илић.

Министар културе и информисања Братислав Петковић јуче није био доступан, а извор Информера из врха РТС каже да надлежни државни органи још нису реаговали на апел директора Тијанића.

Мој угао

Драган Шормаз, посланик СНС

Ако директор РТС није способан да организује емитовање програма, онда је и ту проблем. Можда је цео систем прескуп, јер видим да је маркетинг на РТС јачи него на другим телевизијама. Дакле, треба им помоћи, али се мора знати за шта.

Коментари (0)

Остави коментар

Нема коментара.

Остави коментар

Молимо Вас да прочитате следећа правила пре коментарисања:

Коментари који садрже увреде, непристојан говор, претње, расистичке или шовинистичке поруке неће бити објављени.

Није дозвољено лажно представљање, остављање лажних података у пољима за слање коментара. Молимо Вас да се у писању коментара придржавате правописних правила. Коментаре писане искључиво великим словима нећемо објављивати. Задржавамо право избора или скраћивања коментара који ће бити објављени. Мишљења садржана у коментарима не представљају ставове УНС-а.

Коментаре које се односе на уређивачку политику можете послати на адресу unsinfo@uns.org.rs

Саопштења Акције Конкурси