Насловна  |  Актуелно  |  Вести  |  Поново ради Грчка државна телевизија
Povećaj veličinu slova Vrati na prvobitnu veličinu slova Smanji veličinu slova štampaj štampaj
 

Pošalji prijatelju

Вести

11. 07. 2013.

Аутор: Звонимир Шимунец Извор: Вечерње новости

Поново ради Грчка државна телевизија

Уз ново име и логотип, без објашњења зашто је изостављен радио-програм, у среду је почело емитовање програма обновљене Грчке јавне телевизије.

Тачно месец дана после гашења Грчке радио-телевизије, у среду је почело емитовање програма обновљене Грчке јавне телевизије. Уз ново име и логотип, без објашњења зашто је изостављен радио-програм, садржај новог јавног сервиса, на познатим фреквенцијама некадашњег ЕРТ-а, чине филмови и документарци из дела богате архиве.

Оно што је занимљиво јесте да је некадашњи информативни стуб грчког друштва обновио програм из једног приватног студија у атинском предграђу Пеанија.

Јаке полицијске снаге, распоређене на прилазима поменутом студију, указивале су последњих дана да се нешто важно догађа, али се није претпостављало да ће се власти определити да толико најављивани НЕРИТ (Нова грчка радио-телевизија) покрену на тај начин.

Вероватно једини заменик министра за радио-телевизију на свету Пантелис Капсис, у телефонском укључењу у гледаној емисији комерцијалног ТВ канала Мега, објаснио је да другог начина није било с обзиром на околности.

Јер, комплетан комплекс ЕРТ-а, са свом техником, студијима, редакцијама, репортажним колима, архивама... окупиран је од стране синдикалаца који не желе да прихвате одлуку владе о суспензији 2.700 запослених у некадашњем грчком медијском гиганту.

Наредних дана биће покренут и поступак за пријем новинара и службеника у НЕРИТ, а право да конкуришу имају и сви они који су некада радили у ЕРТ-у.

Две званичне слике

С обзиром на то да синдикалци под контролом држе централне просторије и емитују програм који преузима неколико важних европских емитера, у етру се тренутно налазе две "грчке радио-телевизије", од којих ниједна није комплетна.

 

Коментари (0)

Остави коментар

Нема коментара.

Остави коментар

Молимо Вас да прочитате следећа правила пре коментарисања:

Коментари који садрже увреде, непристојан говор, претње, расистичке или шовинистичке поруке неће бити објављени.

Није дозвољено лажно представљање, остављање лажних података у пољима за слање коментара. Молимо Вас да се у писању коментара придржавате правописних правила. Коментаре писане искључиво великим словима нећемо објављивати. Задржавамо право избора или скраћивања коментара који ће бити објављени. Мишљења садржана у коментарима не представљају ставове УНС-а.

Коментаре које се односе на уређивачку политику можете послати на адресу unsinfo@uns.org.rs

Саопштења Акције Конкурси