Насловна  |  Актуелно  |  Вести  |  ХРТ - Секс, лажи и уцене
Povećaj veličinu slova Vrati na prvobitnu veličinu slova Smanji veličinu slova štampaj štampaj
 

Pošalji prijatelju

Вести

11. 07. 2013.

Извор: Вечерње новости

ХРТ - Секс, лажи и уцене

Афера за афером потреса Хрватску радио - телевизију и њеног главног директора. Сви говоре да Радман прави штету, надзорни одбор тражио његову смену, али он је и даље на свом месту.

Док се афера за афером ваља око Хрватске радио-телевизије судбина главног директора Горана Радмана и даље је неизвесна. Иако је надзорни одбор тражио његову смену, у владајућој коалицији не могу да се договоре хоће ли Радман остати или морати да оде са места првог човека јавне телевизије.

Најновија афера се не тиче директно прве личности ове куће, али је ипак додатно узбуркала духове на Присављу, где је седиште ХРТ. Високо позиционирани члан СДП пријавио је претње и уцене које је добијао преко СМС због наводне љубавне афере и фотографија секса са једном од директорки на ХТВ. Када је установљено да је она заиста на снимцима одмах је суспендована, а Радман сада и то, поред многих афера где је лично укључен, има на врату.

Када се Горан Радман из приватног универзитета Верн, где је био директор, преселио на ХТР тврдило се да је то директна аквизиција председника државе Иве Јосиповића. Наводно, премијер Зоран Милановић није био превише обрадован овим кадровским потезом, а гунђао је и због, по њему претераног, критичког става телевизије према влади.

Радман је тврдио да са програмом нема везе, али је онда процурио мејл из којег се види да ресорном уреднику сугерише да пусти прилог о "Мајкрософту", фирми на чијем је челу био дуго времена задужен за пословање америчког дива у југоисточној Европи.

Кап је прелила информација да Горан Радман поседује хотел "Вилу парк" у Словенији, на Бохињском језеру, а да га није пријавио у имовинској карти. Након тог "открића", а реч је о објекту који је био у власништву Савеза комуниста Хрватске, Радман је сасуо увреде на новинаре који прате рад ХРТ, назвавши их "преноситељима зла".

Тада је изгледало да је све спремно за његову смену, а онда се нешто иза кулиса догодило и СДП је учинио корак натраг. Медијски рат на ХРТ је настављен свом жестином, а из СДП су индиректно поручили да су свесни да је главни директор ХРТ лош и да прави штету, да је у сукобу интереса, али да и даље процењују треба ли га сменити или не.

Једино што је извесно јесте да јавна телевизија, која годинама грца у дуговима и проблемима, тоне све ниже. Сам Радман у фиоци држи три сценарија за будућност ХРТ, а по једном би за три године требало отпустити 700 људи.

Сада његову смену тражи и ХНС, коалициони партнер СДП, али ће се по свему судећи судбина Горана Радмана расплести између два брда, Пантовшчака на коме столује Јосиповић и Марковог трга на Горњем граду, где је Милановићево седиште.

Бастион прошлости

За многе је сам Радман појам "комунистичког бастиона", јер је последњи председник Савеза социјалистичке омладине Југославије и директор Телевизије Загреб од 1987. до 1990. године.

 

Коментари (0)

Остави коментар

Нема коментара.

Остави коментар

Молимо Вас да прочитате следећа правила пре коментарисања:

Коментари који садрже увреде, непристојан говор, претње, расистичке или шовинистичке поруке неће бити објављени.

Није дозвољено лажно представљање, остављање лажних података у пољима за слање коментара. Молимо Вас да се у писању коментара придржавате правописних правила. Коментаре писане искључиво великим словима нећемо објављивати. Задржавамо право избора или скраћивања коментара који ће бити објављени. Мишљења садржана у коментарима не представљају ставове УНС-а.

Коментаре које се односе на уређивачку политику можете послати на адресу unsinfo@uns.org.rs

Саопштења Акције Конкурси