Насловна  |  Актуелно  |  Вести  |  Објављени критеријуми за националну фреквенцију
Povećaj veličinu slova Vrati na prvobitnu veličinu slova Smanji veličinu slova štampaj štampaj
 

Pošalji prijatelju

Вести

16. 07. 2013.

Извор: РТС

Објављени критеријуми за националну фреквенцију

РРА објавио критеријуме за добијање националне фреквенције некадашње "ТВ Авала". Понуде изнели "ТВ Коперникус" и "ТВ Нова".

 

Републичка радиодифузна агенција објавила је критеријуме на основу којих ће вредновати понуде телевизијских станица Коперникус и Нова за добијање дозволе за националну фреквенцију коју је некад користила ТВ Авала.

Савет РРА ће обавити јавни разговор са та два кандидата пре одлучивања о давању дозволе за емитовање на мрежи која има националну фреквенцију.

Одлука ће бити донета на основу процене пословног успеха кандидата, гледаности ТВ станице, искуства у области радиодифузије и претежне делатности, стимулације развоја домаће радиодифузије, гаранције станице доприносу већем квалитету и разноврсности програма.

Вредноваће се и понашање подносиоца пријаве, транспарентност власничке структуре и порекла капитала, као и спречавање отвореног или прикривеног наметања преовлађујућег утицаја на јавно мнење у области радиодифузије.

Одлука РРА ће, како је најављено, бити позната за највише 30 дана.

Обелодањена власничка структура

Поводом Јавног конкурса за издавање националне дозволе за емитовање ТВ програма, Савет РРА је објавио и власничку структуру подносилаца пријаве.

Пријаве су поднели "Нова.рс телевижн" из Београда и "Коперникус кејбл нетворк" из Ниша.

У власничкој структури "Коперникуса" су, како је објављено на сајту РРА, Митра Миловановић са 4,7 одсто, Звездан Миловановић са 47,71 одсто и Друштво за производњу, трговину и услуге "Твинел" из Ниша са 47,59 одсто удела у капиталу.

Оснивач "Твинела" је Звездан Миловановић са 100 одсто удела у капиталу.

Оснивач подносиоца пријаве "Нова.рс телевижн" је "Нова.рс медија холдинг" из Београда са 100 одсто удела у капиталу.

Власничку структуру "Нова.рс медија холдинг" чине "ГМГ медиа груп" из Београда са седам одсто удела у капиталу, чији је оснивач држављанин Немачке Урлих Брок и "БД медија инвест Б.В." из Амстердама са 85,1 одсто удела у капиталу.

Удео у власничкој структури "Нова.рс медија холдинг" има и Драган Ђурковић из Београда и његов удео у капиталу је 7,9 одсто.

Коментари (0)

Остави коментар

Нема коментара.

Остави коментар

Молимо Вас да прочитате следећа правила пре коментарисања:

Коментари који садрже увреде, непристојан говор, претње, расистичке или шовинистичке поруке неће бити објављени.

Није дозвољено лажно представљање, остављање лажних података у пољима за слање коментара. Молимо Вас да се у писању коментара придржавате правописних правила. Коментаре писане искључиво великим словима нећемо објављивати. Задржавамо право избора или скраћивања коментара који ће бити објављени. Мишљења садржана у коментарима не представљају ставове УНС-а.

Коментаре које се односе на уређивачку политику можете послати на адресу unsinfo@uns.org.rs

Саопштења Акције Конкурси