Насловна  |  Актуелно  |  Вести  |  Питање - Одговор
Povećaj veličinu slova Vrati na prvobitnu veličinu slova Smanji veličinu slova štampaj štampaj
 

Pošalji prijatelju

Вести

16. 07. 2013.

Извор: Данас

Питање - Одговор

Како коментаришете изјаву владике бачког Иринеја да је Данас „антисрпски и антиправославни“ лист?

Љиљана Смајловић


Удружење новинара Србије


Владика има право да тако мисли. Ми можемо само да жалимо што је тако искључив.

Зоран Бабић

СНС

Световна питања су ствар Владе, а духовна се тичу цркве, и треба да буду раздвојена. У оквиру световног домена постоје ствари које су независне, као што су новинарство и правосуђе. Стога, не бих коментарисао изјаву владике бачког Иринеја, као што бих и њега позвао да не коментарише световна питања.

Милица Радовић

ДСС

 Мислим да је Данас један од ретких слободних штампаних медија данас у Србији. Поред тога, издваја се по поштовању високих професионалних стандарда у новинарству, што је, такође, данас реткост. Зато вас са задовољством читам свакодневно.

Чедомир Антић

Напредни клуб

Мислим да није добра замисао да око изјаве епископа бачког анкетирате јавне личности и читаоце. Лист Данас има јасан идеолошки и политички профил, ваше уредништво на њега има право. Они које помињете у текстовима имају право и да вам отпишу. Ово је лично мишљење епископа. Мишљење није и научна експертиза, мада он је свакако већи ауторитет да процени која је делатност „антиправославна“ него што је већина оних који у листу Данас пишу о црквеним питањима стручна да одреди шта је „православно“.

Коментари (0)

Остави коментар

Нема коментара.

Остави коментар

Молимо Вас да прочитате следећа правила пре коментарисања:

Коментари који садрже увреде, непристојан говор, претње, расистичке или шовинистичке поруке неће бити објављени.

Није дозвољено лажно представљање, остављање лажних података у пољима за слање коментара. Молимо Вас да се у писању коментара придржавате правописних правила. Коментаре писане искључиво великим словима нећемо објављивати. Задржавамо право избора или скраћивања коментара који ће бити објављени. Мишљења садржана у коментарима не представљају ставове УНС-а.

Коментаре које се односе на уређивачку политику можете послати на адресу unsinfo@uns.org.rs

Саопштења Акције Конкурси