Насловна  |  Актуелно  |  Вести  |  Одлука о финансирању РТС одложена
Povećaj veličinu slova Vrati na prvobitnu veličinu slova Smanji veličinu slova štampaj štampaj
 

Pošalji prijatelju

Вести

24. 07. 2013.

Извор: Б92

Одлука о финансирању РТС одложена

Београд -- Иако је била најављена за данас, одлука Министарства културе о начину финансирања јавних сервиса РТС и РТВ је одложена за следећу седмицу, сазнаје Б92.

Подсетимо, раније је било објављено да ће данас бити објављен Нацрт закона о електронским медијима и Нацрт закона о јавним медијским сервисима, и то на сајту Министарства културе и информисања. Међутим, из Пресс службе Министарства културе за Б92 је речено да је то одложено за следећу седмицу.

Како је планирано, након јавне расправе, ова два документа требало би да се нађу у скупштинској процедури почетком септембра. Међутим, иако се званично још увек не зна какав ће бити модел финансирања Радио-телевизије Србије и Радио-телевизије Војводине, већ месецима се спекулише да ће то бити из буџета.

Иако у овом тренутку као потенцијално решење доминира управо такав модел, што је идеја првог потпредседника Владе Александра Вучића, председник НУНС-а Вукашин Обрадовић сматра да су мале шансе да се укине претплата и тај модел реализује.

"Из европске комисије стижу јасни наговештаји ако не и отворене оцене да то једноставно није у најбољој европској пракси и да се такво решење избегава и Министарство културе ће бити на великом испиту да ли да послуша јасну директиву у овом тренутку најмоћнијег човека у Србији или да се приклони ономе што предлаже ЕК", истиче Обрадовић.

Како је најављено из ресорног министарства, новинаска агенција Тањуг би ускоро могла да постане владин биро за комуникације, док би један део агенције вероватно ишао у приватизацију.

Коментари (0)

Остави коментар

Нема коментара.

Остави коментар

Молимо Вас да прочитате следећа правила пре коментарисања:

Коментари који садрже увреде, непристојан говор, претње, расистичке или шовинистичке поруке неће бити објављени.

Није дозвољено лажно представљање, остављање лажних података у пољима за слање коментара. Молимо Вас да се у писању коментара придржавате правописних правила. Коментаре писане искључиво великим словима нећемо објављивати. Задржавамо право избора или скраћивања коментара који ће бити објављени. Мишљења садржана у коментарима не представљају ставове УНС-а.

Коментаре које се односе на уређивачку политику можете послати на адресу unsinfo@uns.org.rs

Саопштења Акције Конкурси