Насловна  |  Актуелно  |  Вести  |  Укидање ТВ претплате после реконструкције Владе
Povećaj veličinu slova Vrati na prvobitnu veličinu slova Smanji veličinu slova štampaj štampaj
 

Pošalji prijatelju

Вести

25. 07. 2013.

Аутор: М. Р. П. Извор: Блиц

Укидање ТВ претплате после реконструкције Владе

Начин будућег финансирања РТС-а и укидања претплате неће бити познат бар до идуће недеље, јер упркос најавама, Министарство културе јуче није представило нацрте закона о електронским медијима и јавним медијским сервисима. Незванично, разлози су реконструкција Владе, али и примедбе на нацрте које су стигле од европских експерата.

У Министарству културе и информисања кажу да је преднацрт Закона о електронским медијима завршен, да ће преднацрт Закона о јавним медијским сервисима бити готов до краја седмице, а да потом следи јавна расправа.

Више извора “Блица” потврдило је да у Министарству културе заправо чекају исход договора о реконструкцији Владе. Истовремено, и експерти ЕУ задужени да помогну у припреми ових закона, према тврдњама наших извора, нацрт закона о јавним сервисима оценили су као веома лош.

- Осим што их кочи реконструкција, у Министарству културе нису добили сигнал како ће се финансирати јавни сервиси. Они су сад између јасног става ЕУ да буџетско финансирање није добро решење и става Александра Вучића који је грађанима обећао да ће укинути претплату - каже Вукашин Обрадовић, председник НУНС.

Директор РТС Александар Тијанић каже да су „ јасно рекли да новца имају до августа“, али није одговорио како ће се РТС финансирати након тога.

 

Коментари (0)

Остави коментар

Нема коментара.

Остави коментар

Молимо Вас да прочитате следећа правила пре коментарисања:

Коментари који садрже увреде, непристојан говор, претње, расистичке или шовинистичке поруке неће бити објављени.

Није дозвољено лажно представљање, остављање лажних података у пољима за слање коментара. Молимо Вас да се у писању коментара придржавате правописних правила. Коментаре писане искључиво великим словима нећемо објављивати. Задржавамо право избора или скраћивања коментара који ће бити објављени. Мишљења садржана у коментарима не представљају ставове УНС-а.

Коментаре које се односе на уређивачку политику можете послати на адресу unsinfo@uns.org.rs

Саопштења Акције Конкурси