Насловна  |  Актуелно  |  Вести  |  Митровићу само опомена због напада на „Блиц“
Povećaj veličinu slova Vrati na prvobitnu veličinu slova Smanji veličinu slova štampaj štampaj
 

Pošalji prijatelju

Вести

30. 07. 2013.

Аутор: М. Лесковац Извор: Блиц

Митровићу само опомена због напада на „Блиц“

Жељко Митровић вероватно неће одговарати за бруталне нападе на “Блиц” и главног уредника Веселина Симоновића и проћи ће само са опоменом да то више не би требало да ради. Веровали или не, али ово произилази из изјаве члана Савета Радиодифузне агенције проф. Горана Пековића.

“Блиц” је већ најавио да је Савет РРА покренуо поступак против ТВ „Пинк“ због злоупотребе националне фреквенције, напада на “Блиц” и вређања главног уредника, као и да ће седница РРА на којој ће се расправљати о Жељку Митровићу одржати ове недеље. Захтев РРА да расправља о скандалозном понашању ТВ „Пинк“ послала су и сва новинарска удружења и Асоцијација медија.

 

Али, Пековић каже да не треба очекивати да ће Митровић бити драстично кажњен.

Ове недеље ћемо позвати представнике емитера да се изјасне и онда ћемо одлучивати о исходу поступка против ТВ „Пинк“. Не могу коментарисати какав ће бити исход, јер ће то зависити од свих чланова Савета - каже Пековић. На питање има ли могућности да се ТВ „Пинк“ драстично казни због злоупотребе националне фреквенције, Пековић одговара да се “злоупотреба прво мора доказати”. Он додаје и да евентуално одузимање дозволе „Пинку“ “не долази у обзир јер је то супротно стандардима демократског друштва”.

Савет РРА је због лоше законске регулативе веома ограничен у овлашћењима. Наше казне варирају од веома благих, као што су опомене, до гашење емитера - каже Пековић. Он није објаснио ко “мора да докаже” злоупотребу националне фреквенције. Колико су у РРА незаинтересовани за читав случај показује и то да чланови Савета, који треба да одлуче да ли ће и како санкционисати Митровићеве злоупотребе, не знају о чему се ради. Заменик председника Савета Горан Караџић јуче нам је одговорио да је “на одмору и да није упућен, осим да је РРА покренула поступак против Пинка”. Председник Савета епископ Порфирије одбијао је позиве “Блица”. Кампања коју Жељко Митровић води против “Блица” само зато што му се није допао начин на који смо извештавали о саобраћајној несрећи у којој је учествовао његов син Александар, када је погинула Андреа Бојанић, није ни прва, а ни последња његова злоупотреба. Кроз ову медијску тортуру прошао је и професор Чедомир Чупић, сви они које је Митровић оптужио да су га тровали, председник ДС и градоначелник Драган Ђилас, Хрватска због одузимања јахте услед царинског прекршаја...

Ко су чланови Савета РРА

Епископ јегарски Др Порфирије, председник Савета

Замонашен је у манастиру Високи Дечани 1985. године. Дипломирао је на Богословском факултету 1986. године, докторирао у Атини. Ванредни професор је на Богословском факултету.

Горан Караџић, заменик председника

Дипломирани менаџер медија на Факултету за менаџмент у Новом Саду. Радио у „Гласу омладине“, „Ставу“, „Дневнику“, „Статусу“... Био директор ТВ „Аполо“. За члана Савета изабран 18. фебруара 2005.

Проф др Горан Пековић, члан

Рођен је 1962. године у Београду где је завршио основну и средњу школу као и факултет. Редовни је професор Факултета драмских уметности у Београду. За члана Савета изабран 16. децембра 2009. године.

Горан Петровић, члан

Дипломирао права на Правном факултету у Крагујевцу. Један је од покретача листа „Погледи“, радио као новинар. Тренутно је начелник Градске управе за инвестиције и развој Крагујевца. За члана Савета изабран је 31. марта 2011.

године.

Гордана Суша, члан

Дипломирала на Факултету политичких наука. Радила као новинар, коментатор и уредник у РТС-у. Сарађивала је са више дневних листова. За члана Савета изабрана је 26. марта 2010.

Мр Живојин Ракочевић, члан

Дипломирао је српску књижевност у Приштини, магистрирао на Универзитету у Београду. Радио као асистент на Филолошком факултету у Приштини, био главни уредник на “КИМ радију”, пише за Политику. За члана Савета изабран је 29. маја 2009.

Слободан Вељковић, члан

Дипломирао је на Правном факултету у Београду, бави се правним наукама у радиодифузној индустрији. Радио је у РТС, ТВ „Авала“, РТВ Војводина. За члана Савета изабран је 5. маја 2011.

Милош Рајковић, члан

Економиста, дипломирани менаџер. По занимању новинар. Каријеру је започео у Студију Б. Био је главни и одговорни уредник „Супер телевизије“ из Суботице. За члана Савета изабран је 5. маја 2011.

Божидар Николић, члан

Дипломирани је директор фотографије. Почео је свој радни век у РТС-у као један од њених оснивача. За члана Савета изабран је 5. маја 2011. године.

Коментари (0)

Остави коментар

Нема коментара.

Остави коментар

Молимо Вас да прочитате следећа правила пре коментарисања:

Коментари који садрже увреде, непристојан говор, претње, расистичке или шовинистичке поруке неће бити објављени.

Није дозвољено лажно представљање, остављање лажних података у пољима за слање коментара. Молимо Вас да се у писању коментара придржавате правописних правила. Коментаре писане искључиво великим словима нећемо објављивати. Задржавамо право избора или скраћивања коментара који ће бити објављени. Мишљења садржана у коментарима не представљају ставове УНС-а.

Коментаре које се односе на уређивачку политику можете послати на адресу unsinfo@uns.org.rs

Саопштења Акције Конкурси