Насловна  |  Актуелно  |  Вести  |  Митровић не исплаћује ни плате радницима
Povećaj veličinu slova Vrati na prvobitnu veličinu slova Smanji veličinu slova štampaj štampaj
 

Pošalji prijatelju

Вести

01. 08. 2013.

Аутор: С. Марјановић Извор: Блиц

Власник „пинка” не дугује само за порез и доприносе

Митровић не исплаћује ни плате радницима

Жељко Митровић, власник Телевизије “Пинк”, не само што дугује 705 милиона динара пореза и доприноса већ дугује и својим запосленима најмање три плате са припадајућим доприносима. Један од запослених на “Пинку” који се јавио нашој редакцији каже да њему Митровић дугује три плате, али да је стање, ипак, сада много боље јер им је не тако давно дуговао чак шест месечних зарада.

 

Наш саговорник, који је инсистирао на анонимности због страха да би могао да остане без посла, објашњава како изгледа радити код Жељка Митровића.

- Ако узмем у обзир да нам је до недавно дуговао и шест плата, данас и није тако лоше, дужан нам је само три. Али верујте да је ипак тешко кад немаш појма када ће ти лећи новац на рачун, а огромном броју број мојих колега плата на “Пинку” је једини извор прихода од којих издржавамо породице - каже за “Блиц” наш саговорник и додаје да је ипак добро што од Митровића добијају плату у пуном износу на рачун, а не минималац као у многим другим фирмама, као и да им уплаћује доприносе на пун износ зараде.

Он додаје да “великом броју запослених на ‘Пинку’ ни најмање не прија медијски рат који тренутно води са ‘Блицом’”.

- То је и један од разлога због којих сам се јавио вама. Не воле људи када их неко тера да раде оно што заправо не желе. Много је нас на “Пинку” који су против медијске хајке која се води против “Блица”, али и против неких других јавних личности у Србији, јер у крајњој линији, то руши и нашу репутацију као новинара - наводи наш саговорник.

Од њега сазнајемо и да запосленима на “Пинку” смета у што се у неким просторијама налази иконографија која сасвим одудара од слике народне телевизије за какву се “Пинк” представља. Тако постоје канцеларије у којима се налазе портрети нацистичког вође Адолфа Хитлера, употпуњени његовим највећом књижевним делом “Мајн кампф”.

Избацио редакцију „Блица” у Подгорици мимо закона

Кампања коју власник “Пинка” Жељко Митровић води против “Блица” и главног уредника Веселина Симоновића настављена је и у Црној Гори. Осим сталних прозивки против “Блица” и осталих медија које сваког дана износи на “Пинку Монтенегро”, Митровић је кампању наставио тако што је наложио редакцији “Блиц Црна Гора” да се хитно исели из његових просторија које је наша редакција закупила. Упркос томе што је уговором прецизирано да је отказни рок 90 дана, Митровић, који не хаје за законе и уговоре, наложио је да редакција “Блица” хитно напусти просторије. Нови простор је брзо пронађен, а правници “Блица” ће своја права из уговора заштитити на суду.

Коментари (0)

Остави коментар

Нема коментара.

Остави коментар

Молимо Вас да прочитате следећа правила пре коментарисања:

Коментари који садрже увреде, непристојан говор, претње, расистичке или шовинистичке поруке неће бити објављени.

Није дозвољено лажно представљање, остављање лажних података у пољима за слање коментара. Молимо Вас да се у писању коментара придржавате правописних правила. Коментаре писане искључиво великим словима нећемо објављивати. Задржавамо право избора или скраћивања коментара који ће бити објављени. Мишљења садржана у коментарима не представљају ставове УНС-а.

Коментаре које се односе на уређивачку политику можете послати на адресу unsinfo@uns.org.rs

Саопштења Акције Конкурси