Насловна  |  Актуелно  |  Вести  |  Чекамо да се СПС предомисли
Povećaj veličinu slova Vrati na prvobitnu veličinu slova Smanji veličinu slova štampaj štampaj
 

Pošalji prijatelju

Вести

07. 08. 2009.

Извор: Дневник

Чекамо да се СПС предомисли

– Нема никаквих додатних преговора у којима Г17 плус учествује да би биле усвојене измене Закона о информисању. Што се нас тиче, очекујемо само гласање 31. августа и то је то, нема ничег изван тога – тврди у изјави за „Дневник“ заменик шефа посланичког клуба Г17 плус Влајко Сенић, демантујући спекулације о било каквим закулисним трговинама да би се дошло до непоходних гласова да овај пропис добије „зелено светло“ у српском парламенту.



Сматрате ли да је посланичка већина обезбеђена након што сте се, заједно с ДСом, договорили с ЛДП-ом?


– Ми врло релаксирано чекамо то гласање. Г17 плус се нада, за почетак, да ће сви партнери који су у Влади гласати за закон. Верујемо да има довољно времена да и СПС своју одлуку промени и гласа за закон. Сматрамо да је то неопходно због коректних коалиционих односа у Влади. А ако не буде тако, видећ емо 31. августа. Спомињу се и неке измене закона.

Да ли пристајете на усвајање неких амандмана?

– Дали смо предлог закона и након реакције јавности и ресорних удружења, кроз Владине амандмане доста тога је промењено. Тако да је за нас најлогич није да се закон у облику који је сада у процедури, прихвати. Верујем да ће тако и бити.

Значи ли то да односи у владајућој коалицији нису нарушени због дешавања око овог закона?


– Мислим да су ти односи веома нарушени и зато се надамо да ће гласање 31. августа бити прилика да се ти односи поправе. Желим да нагласим да односи у власти нису нарушени нашом кривицом, тако да ту врсту одговорности не можемо да преузмемо све и да хоћемо.

Шта је, по вашем мишљењу, решење за будућност, пошто није први пут да закон који предлаже ваша странка не пролази лако у Скупштини?

– Испада да предлози који стижу из министарстава Г17 плус пролазе неку супервизију и да за њих не важи чињеница да их је Скупштини послала Влада. Што се нас тиче, наставићемо да се коректно и конструктивно понашамо према овој влади. Сматрамо да она треба да решава огромне економске тешкоће и очекујемо да ће од 1. септембра, од јесењег заседања и други партнери тако третирати Г17 плус. Уколико принцип функционисања буде другачији, шта је – ту је, и ми ћемо прихватити правила игре, па ћемо бити у ситуацији да у Скупштини од закона до закона одлучујемо о томе како ћемо гласати. Заиста се надам да ипак тако неће бити, јер би то доста отежало функционисање коалиције и скренуло Владу с основног проблема, а то је питање решавања економске кризе.

Може ли се из овог закључити да судбина Владе не зависи од предстојећег гласања?

– Судбина Владе... јесте то доста логично питање. Али сачекаћемо 31. август, јер очекујем да ћемо након тога имати јасну поделу одговорности у Влади Србије. Ми нећемо претити изласком из Владе, јер сматрамо да то не доприноси побољшању опште атмосфере. Али, у сваком случају, доста тога ће зависити од 31. августа.

С. Станковић

Коментари (0)

Остави коментар

Нема коментара.

Остави коментар

Молимо Вас да прочитате следећа правила пре коментарисања:

Коментари који садрже увреде, непристојан говор, претње, расистичке или шовинистичке поруке неће бити објављени.

Није дозвољено лажно представљање, остављање лажних података у пољима за слање коментара. Молимо Вас да се у писању коментара придржавате правописних правила. Коментаре писане искључиво великим словима нећемо објављивати. Задржавамо право избора или скраћивања коментара који ће бити објављени. Мишљења садржана у коментарима не представљају ставове УНС-а.

Коментаре које се односе на уређивачку политику можете послати на адресу unsinfo@uns.org.rs

Саопштења Акције Конкурси