Насловна  |  Актуелно  |  Вести  |  "Пао" Дачићев Закон
Povećaj veličinu slova Vrati na prvobitnu veličinu slova Smanji veličinu slova štampaj štampaj
 

Pošalji prijatelju

Вести

08. 09. 2009.

Извор: Вечерње новости

"Пао" Дачићев Закон


Идеју Ивице Дачића да се изради нови текст закона о информисању Г 17 не прихвата. Али, могућност измене тог контроверзног прописа не привлачи ни опозицију. Лидер СПС и вицепремијер поновио је јуче "Новостима" да се залаже за израду новог закона, који би био прихватљив за све

- Верујем да је израда новог закона најбоље решење. Сада је измењено неколико чланова, али бисмо у наредних неколико месеци, уз широко учешће чланова радне групе, представника Владе, медија и међународних организација, добили целовита и системска законска решења око свих спорних питања - рекао нам је Дачић.

Дачићеви партнери из Динкићеве партије, који су на мишиће изгурали усвајање измена старог медијског закона, нису срећни због потеза првог социјалисте:

- Тек смо донели измене и допуне закона, рано је за размишљање о новом закону  - чули смо од Сузане Грубјешић, потпредседнице Г 17.
- Али, очигледно је да за политички маркетинг никада није касно.

У Тадићевом табору су нам рекли да никаквих разговора о новом закону о информисању није било, не желећи да прецизирају да ли подржавају Дачићеву идеју.Иако се страховито обрушила на Закон о информисању, опозиција не жели да подржи вођу СПС, јер сумња у његову искреност.

- Све прилике да сруши Динкићев закон Дачић је прокоцкао у Скупштини - сматра Драган Шормаз из ДСС.
- Уместо тога, дао му је пет гласова ПУПС и један ветерана. Зато нам не пада на памет да подржавамо ту његову неискрену идеју.

И радикалка Вјерица Радета тврди да је иницијатива вицепремијера - провидно политикантство.
- Нећемо подржати ту накнадну памет - категорична је она.
- Све и да почне да се ради нови пропис, он не би могао да се усвоји најмање пола године, а за то време ће многе новине и телевизије бити погашене.

Да се закон не може мењати преко ноћи верују и у СВМ. Они кажу да би нови документ побољшао нека решења, али сматрају да засад за то нема политичке воље.

Антрфиле :

Томини виде добре стране


Ако је Дачић искрен, онда би нови текст закона донео два добра Србији. Ван снаге би био стављен овај беспримерни Динкићев закон, а у случају ревизије продубиле би се свађе између шефова СПС и Г 17 плус - каже "Новостима" Борислав Пелевић, члан председништва СНС.

М. Бабовић

Коментари (0)

Остави коментар

Нема коментара.

Остави коментар

Молимо Вас да прочитате следећа правила пре коментарисања:

Коментари који садрже увреде, непристојан говор, претње, расистичке или шовинистичке поруке неће бити објављени.

Није дозвољено лажно представљање, остављање лажних података у пољима за слање коментара. Молимо Вас да се у писању коментара придржавате правописних правила. Коментаре писане искључиво великим словима нећемо објављивати. Задржавамо право избора или скраћивања коментара који ће бити објављени. Мишљења садржана у коментарима не представљају ставове УНС-а.

Коментаре које се односе на уређивачку политику можете послати на адресу unsinfo@uns.org.rs

Саопштења Акције Конкурси