Насловна  |  Актуелно  |  Вести  |  Блиц први прекршио Динкићев „Закон"
Povećaj veličinu slova Vrati na prvobitnu veličinu slova Smanji veličinu slova štampaj štampaj
 

Pošalji prijatelju

Вести

10. 09. 2009.

Извор: Правда

Блиц први прекршио Динкићев „Закон"


Адвокат Милана Радоњића, Зора Добричанин Никодиновић, тужиће дневни лист Блиц због, како каже, кршења Закона о информисању, јер су објавили изјаву председника СПО-а Вука Драшковића, који је казао да постоје докази против њеног клијента и Стевана Басте за убиство Славка Ћурувије.

Према њеним речима, Драшковић је изјавом укинуо претпоставку невиности и на најгрубљи начин, заједно са овим дневним листом, прекршио нови Закон о информисању.

Наиме, лидер СПО-а, коментаришући за Блиц пресуду некадашњем шефу београдског центра ДБ-а Милану Радоњићу и раднику те службе Стевану Басти, који су осуђени на шест и пет месеци затвора, казао је да постоје докази који терете Радоњића и Басту за убиство Ћурувије, убиства на Ибарској магистрали и покушај његовог убиства у Будви.

- Ни за те злочине они још нису правоснажно осуђени, јер нису уклоњени људи ДБ-а са тужилачких и судских функција. Свуда постоје докази за њихово учешће у убиству. Срамота је ова пресуда и за демократско правосуђе и демократске власти. Зато је убијен Зоран Ђинђић, зато су и многе Ђинђићеве убице још увек на слободи - казао је Драшковић.

Зора Добричанин Никодиновић, правни заступник Милана Радоњића, због писања Блица да је њен клијент један од одговорних за убиство Славка Ћурувије, каже да је на делу класично кршење новог Закона о јавном информисању.

- Због оваквих написа у Блицу и по старом закону би се могло ићи на суд, јер се ради о кршењу пресумције невиности. У складу са Законом, уследиће реакција са наше стране због тих писања. Нећемо више никога штедети, јер су се новине довољно пуниле оваквим писањем и коментарима - каже Никодиновићка и додаје да није изненађена да је „баш ова екипа људи прва прекршила нови Закон о јавном информисању".

- Остаје да се подробније упознам са новим Законом, јер нећемо да ствари остављамо по страни и да дозволимо да каљање части и угледа мог клијента прође тек тако. Преузећемо мере у циљу његове заштите - закључила је Радоњићева заступница.До изјаве главног и одговорног уредника Блица Веселина Симоновића нисмо могли да дођемо јер се он, према речима секретарице овог листа, налази на службеном путу.

П. Јеремић - С. Јеловац

Коментари (0)

Остави коментар

Нема коментара.

Остави коментар

Молимо Вас да прочитате следећа правила пре коментарисања:

Коментари који садрже увреде, непристојан говор, претње, расистичке или шовинистичке поруке неће бити објављени.

Није дозвољено лажно представљање, остављање лажних података у пољима за слање коментара. Молимо Вас да се у писању коментара придржавате правописних правила. Коментаре писане искључиво великим словима нећемо објављивати. Задржавамо право избора или скраћивања коментара који ће бити објављени. Мишљења садржана у коментарима не представљају ставове УНС-а.

Коментаре које се односе на уређивачку политику можете послати на адресу unsinfo@uns.org.rs

Саопштења Акције Конкурси