Насловна  |  Актуелно  |  Вести  |  Немамо пара за преносе на РТС
Povećaj veličinu slova Vrati na prvobitnu veličinu slova Smanji veličinu slova štampaj štampaj
 

Pošalji prijatelju

Вести

25. 09. 2009.

Извор: Правда

Немамо пара за преносе на РТС


Скупштина Србије нема пара, те је радна група парламента замолила РТС да им одобри неку врсту попуста за директан пренос редовног јесењег заседања, казала је за наш лист председница Скупштине Славица Ђукић-Дејановић.


У јавном сервису кажу да се још разматра предлог Скупштине, те да би у понедељак требало да одлуче хоће ли и под којим условима преносити седнице парламента. Председница Скупштине је објаснила да је реална, тржишна цена за целодневне преносе пленарних седница велика, а да парламент нема толико новца, те да су замолили Јавни сервис да им омогући емитовање за знатно мање пара.

- Нисам сигурна колико би то износило, али замолила сам РТС да направи обрачун некаквих минималних трошкова, па ћемо видети да ли можемо толико да издвојимо. Немамо одакле да платимо, а морамо да направимо некакав договор са РТС-ом, док се не створе услови за засебан парламентарни канал - казала је Ђукић-Дејановић.

Председница парламента је уверена да ће им Јавни сервис изаћи у сусрет, те да ће се омогућити јавност у раду Скупштине.

- Од 6. октобра, када почиње редовно јесење заседање парламента, сигурно ће бити директних преноса на другом програму РТС-а. У то нема сумње - казала је Ђукић-Дејановић.

А у Јавном сервису кажу да ће пажљиво размотрити предлог парламента.

- Израчунаћемо колики би били трошкови и већ у понедељак би требало да имамо конкретне податке. Мислим да ће договора са Скупштином, ипак, бити, али још не можемо конкретно да кажемо под којим условима - казао је Ненад Љ. Стефановић, главни и одговорни уредник информативног програма РТС-а.

Ј. В.


Коментари (0)

Остави коментар

Нема коментара.

Остави коментар

Молимо Вас да прочитате следећа правила пре коментарисања:

Коментари који садрже увреде, непристојан говор, претње, расистичке или шовинистичке поруке неће бити објављени.

Није дозвољено лажно представљање, остављање лажних података у пољима за слање коментара. Молимо Вас да се у писању коментара придржавате правописних правила. Коментаре писане искључиво великим словима нећемо објављивати. Задржавамо право избора или скраћивања коментара који ће бити објављени. Мишљења садржана у коментарима не представљају ставове УНС-а.

Коментаре које се односе на уређивачку политику можете послати на адресу unsinfo@uns.org.rs

Саопштења Акције Конкурси