Насловна  |  Актуелно  |  Вести  |  Ухапшена седморица због претњи новинарки Б-92 Бранкици Станковић
Povećaj veličinu slova Vrati na prvobitnu veličinu slova Smanji veličinu slova štampaj štampaj
 

Pošalji prijatelju

Вести

09. 12. 2009.

Извор: Прес

Ухапшена седморица због претњи новинарки Б-92 Бранкици Станковић


Полиција је привела седам особа, од којих су три малолетне, због сумње да су извршили кривично дело угрожавања сигурности у случају новинарке Б-92 Бранкице Станковић, изјавио је министар полиције Ивица Дачић.

Он је рекао да је београдска полиција у сарадњи са полицијом из Новог Сада, Панчева, Сремске Митровице и Краљева привела Владимира Самарџића (25) из Новог Сада, Млађена Богдановића (26) из Панчева, Петра Бажалца (18) из Врњачке Бање, Стефана Хаџи Антоновића (22) из Београд и малолетне Д. Б. (16), Р. М. (17) и А. Д. (15).

- Самарџићу је истражни судија у Новом Саду одредио је притвор до 30 дана, а у полицијском притвору од 48 сати су Богдановић и Хаџи Антоновић, након чега ће уз кривичну пријаву бити спроведени истражном судији. Против осталих лица биће поднет извештај надлежним тужилаштвима. МУП Србије наставља рад на идентификацији других лица за која постоје основи сумње да су извршили наведено кривично дело - навео је Дачић, из Кине.

Новинарки Бранкици Станковић упућене су претње смрћу после емисије „Инсајдер“ у којој је објавила имена и фотографије навијачких вођа против којих су у последњих неколико година поднете бројне кривичне пријаве због насиља, трговине дрогом, убистава, напада на полицајце...Новинарска удружења, медији и велики број невладиних организација затражили су од надлежних државних органа да предузму све мере како би заштитили новинарку, а од спортских клубова да не подржавају хулигане.

Е. П.

Коментари (0)

Остави коментар

Нема коментара.

Остави коментар

Молимо Вас да прочитате следећа правила пре коментарисања:

Коментари који садрже увреде, непристојан говор, претње, расистичке или шовинистичке поруке неће бити објављени.

Није дозвољено лажно представљање, остављање лажних података у пољима за слање коментара. Молимо Вас да се у писању коментара придржавате правописних правила. Коментаре писане искључиво великим словима нећемо објављивати. Задржавамо право избора или скраћивања коментара који ће бити објављени. Мишљења садржана у коментарима не представљају ставове УНС-а.

Коментаре које се односе на уређивачку политику можете послати на адресу unsinfo@uns.org.rs

Саопштења Акције Конкурси