Насловна  |  Актуелно  |  Вести  |  Ускоро правилник за кабловску ТВ
Povećaj veličinu slova Vrati na prvobitnu veličinu slova Smanji veličinu slova štampaj štampaj
 

Pošalji prijatelju

Вести

09. 12. 2009.

Извор: Политика

Ускоро правилник за кабловску ТВ


Почетком следеће године требало би да ступи на снагу правилник који ће регулисати емитовање телевизијског програма у кабловским системима.


Радна верзија текста достављена је Удружењу кабловских емитера и већим КДС кућама, али конкретна решења знаће се тек када се изјасне сами оператери и Савет Републичке радиодифузне агенције усвоји коначну верзију текста.

– Предложеним правилником уређује се кабловско емитовање на територији Србије, прописује се формулар дозволе и начин издавања дозволе за све оне програме који немају дозволе за емитовање, а желе да буду у кабловским дистрибутивним системима – каже Горан Караџић, заменик председника Савета РРА.

По Закону о јавном информисању, у регистар јавних гласила не може бити уписан онај ко нема дозволу за рад, па ће и ТВ канали из кабла применом новог правилника стећи статус емитера. Најпре ће кабловски оператер од РРА да затражи дозволу како би неки програм емитовао у свом систему, а после ће РРА директно комуницирати са произвођачем програма, проучити његову програмску шему и све што је неопходно за добијање дозволе.

Караџић каже да ће ове седмице почети први круг разговора како би се чуло какве примедбе имају они на које се правилник односи. У наставку разговора биће позвана и новинарска удружења и цивилни сектор да дају своје примедбе. Тек после тога правилник ће усвојити Савет РРА и упутити га Влади Републике Србије на усвајање.

М. П.

Коментари (0)

Остави коментар

Нема коментара.

Остави коментар

Молимо Вас да прочитате следећа правила пре коментарисања:

Коментари који садрже увреде, непристојан говор, претње, расистичке или шовинистичке поруке неће бити објављени.

Није дозвољено лажно представљање, остављање лажних података у пољима за слање коментара. Молимо Вас да се у писању коментара придржавате правописних правила. Коментаре писане искључиво великим словима нећемо објављивати. Задржавамо право избора или скраћивања коментара који ће бити објављени. Мишљења садржана у коментарима не представљају ставове УНС-а.

Коментаре које се односе на уређивачку политику можете послати на адресу unsinfo@uns.org.rs

Саопштења Акције Конкурси