Насловна  |  Актуелно  |  Вести  |  Штрајкач „ДНЕВНИКА” умро током преговора
Povećaj veličinu slova Vrati na prvobitnu veličinu slova Smanji veličinu slova štampaj štampaj
 

Pošalji prijatelju

Вести

10. 12. 2009.

Извор: Блиц

Штрајкач „ДНЕВНИКА” умро током преговора


Слободан Јововић (59), члан штрајкачког одбора и преговарачког тима новосадског „Дневник холдинга“, умро је јуче у просторијама ове куће током преговора са покрајинским секретаром за рад и запошљавање Мирославом Васиним, изјавио је за „Блиц“ председник Савеза самосталног синдиката Дневник холдинга Стеван Томин.

Покојни Јововић, отац двоје деце, преминуо је у просторији поред кабинета генералног директора Саве Добранића, додао је Томин. Због његове смрти, наставио је Томин, све активности у вези са штрајком одлажу се после сахране. На вест о његовој смрти у фирму је стигао директор Добранић којег су штрајкачи дочекали са негодовањем, псовкама и питањима „колико њих треба да умре због неисплаћених плата“.

Претње радника, најаве да се и њему добро не пише и покушај неколико изреволтираних да уђу у кабинет Добранића, осујетила је полиција.

Запослени у овој медијској кући штрајкују и траже од оснивача и већинског власника Извршног већа Војводине исплату заосталих зарада, повезивање радног стажа и уплату здравственог осигурања.

М. Лакетић

Коментари (0)

Остави коментар

Нема коментара.

Остави коментар

Молимо Вас да прочитате следећа правила пре коментарисања:

Коментари који садрже увреде, непристојан говор, претње, расистичке или шовинистичке поруке неће бити објављени.

Није дозвољено лажно представљање, остављање лажних података у пољима за слање коментара. Молимо Вас да се у писању коментара придржавате правописних правила. Коментаре писане искључиво великим словима нећемо објављивати. Задржавамо право избора или скраћивања коментара који ће бити објављени. Мишљења садржана у коментарима не представљају ставове УНС-а.

Коментаре које се односе на уређивачку политику можете послати на адресу unsinfo@uns.org.rs

Саопштења Акције Конкурси