Насловна  |  Актуелно  |  Вести  |  ТВ Фокс за евро
Povećaj veličinu slova Vrati na prvobitnu veličinu slova Smanji veličinu slova štampaj štampaj
 

Pošalji prijatelju

Вести

16. 12. 2009.

Извор: Прес

ТВ Фокс за евро


Београд - Грчка телевизија Антена 1 планира да купи телевизију Фокс у Србији, открива Прес!

Због ове куповине у Београду је јуче био генерални директор ове телевизије Минос Киријаку, који је приватним авионом из Атине у Србију стигао у 12.30. Према нашим сазнањима, овај грчки бизнисмен понудио је за Фокс само један евро!

Саговорник Преса упућен у дешавања на медијском тржишту каже да је „понуда“ од 1 евра за Фокс - реална!

- Телевизија Фокс је одлучила да напусти Србију, без обзира на то да ли ће неком продати или не своју филијалу у Србији, јер имају велике губитке и једноставно не могу да се одрже на овом тржишту. Слична ствар са Фоксом догодила се и у Пољској, одакле се ова кућа једноставно повукла. Према грубим проценама, америчка медијска кућа је до сада у Фокс Србија уложила око 50 милиона евра и нема намеру више да улаже. Из ових разлога цена од 1 евра сасвим је пристојна - наводи саговорник Преса. Он додаје да је понуда грчке телевизије за преузимање Фокса „врло озбиљна“ и по томе што се на њеном челу налази врло утицајан Грк.

- Власник Антене Минос Киријаку је, поред тога што је власник ове телевизије, и члан врло утицајног Олимпијског комитета Грчке као председник спортског друштва стреличарства. Киријаку има и врло јаке економске и политичке везе у Србији и зато многи његов долазак у Србију тумаче као „тачку на и“ када је реч о куповини Фокса.

Према досадашњим информацијама, у случају продаје нови власник ће годину дана задржати бренд Фокс - наводи саговорник Преса. Због законске процедуре у Србији која не предвиђа могућност преноса фреквенције на другог власника и продају више од 50 одсто власништва телевизије, планирано је да грчка компанија купи највећег појединачног оснивача Фокса, фирму „Њуз“ из Холандије, која има 49 одсто власништва.

Заменик председника РРА Горан Караџић каже за Прес да се њима „званично нико од телевизија није обратио са захтевом за измену у власничкој структури“.

Екипа Преса

Антрфиле :

Фокс: То су интерне ствари


Слађана Пауновић, ПР менаџер ТВ Фокс, на питање да ли ће бити продати грчкој Антени 1 каже за Пресс да не коментарише нагађања, гласине и спекулације.

- Као озбиљна медијска кућа имамо врло јасну политику кад су у питању интерне ствари наше компаније, о било ком сегменту да се ради. Ако икада дође до било каквих измена у вези са радом наше куће, свакако ћемо вас обавестити о томе - каже Слађана Пауновић.


Коментари (0)

Остави коментар

Нема коментара.

Остави коментар

Молимо Вас да прочитате следећа правила пре коментарисања:

Коментари који садрже увреде, непристојан говор, претње, расистичке или шовинистичке поруке неће бити објављени.

Није дозвољено лажно представљање, остављање лажних података у пољима за слање коментара. Молимо Вас да се у писању коментара придржавате правописних правила. Коментаре писане искључиво великим словима нећемо објављивати. Задржавамо право избора или скраћивања коментара који ће бити објављени. Мишљења садржана у коментарима не представљају ставове УНС-а.

Коментаре које се односе на уређивачку политику можете послати на адресу unsinfo@uns.org.rs

Саопштења Акције Конкурси