Насловна  |  Актуелно  |  Вести  |  Сви центри центра, други део
Povećaj veličinu slova Vrati na prvobitnu veličinu slova Smanji veličinu slova štampaj štampaj
 

Pošalji prijatelju

Вести

05. 06. 2017.

Извор: www.resavskipostonosa.com

Сви центри центра, други део

Без било каквог налога 4. јуна 2008. године, локална власт конституисана 31.маја, четворочлана комисија, помогнута одабраним члановима Демократске странке (укључујући и мајстора за замену брава), неовлашћено је упала у улици Светог Саве бр.60 у просторије ТВ“Ресаве“ и локалног листа „Ресавски поштоноша“ иначе најстаријег провинцијског листа у Србији покренутог 1871. године.

Члан општинског већа Драгана Радевић (сада заменик председника општин ) саопштила је власнику телевизије да дугује кирију и да се одмах ислели.

Комисија није имала решење, па је Радевићка отишла у општину где је решење експресно написано и донето Јаблановићу. Решење о формирању комисије где је она именована за председника, потписао је заменик председника општине и председник Окружног одбора ДС Предраг Милановић ( сaда председник општине ). У решењу је писало да је комисија формирана за преузимање тв опреме која је у власништву општине, а налазила се на коришћењу у ТВ Ресави, а о исељењу и неплаћеним киријама ни речи. Зашто је онда Драгана Радевић тражила исељење? Члан комисије Груја Булаковић, наредио је да се програм прекине. Драгана Радевић је рекла „ако се не иселите и не прекинете програм спремна је асистенција полиције“. Истина је да се на коришћењу код ТВ „Ресаве“ налазио део општинске тв опреме, који је раније уступљен и уредно пописан, а за против услугу телевизија је сервисирала рад локалне самоуправе и свих буџетских корисника, а има их више од 40.

Нису услишене молбе власника да се не прекида програм , јер опрема која је власништво општине не утиче на то. Ни једног тренутка се није противио да ту опрему у целости преда јер и са својом опремом емитовање програма није долазило у питање. Поново је уследила наредба-искључуте програм и изнесите вашу опрему. Само је члан комисије Данило Вучковић давао могућност да се део опреме и инвентара може преузети и касније. Неоправданим захтевом за исељење није прекинут тв програм само у општини Свилајнац већ и у Деспотовцу, Ресавици, Жагубици, Петровцу, Жабарима, Рачи, јер се сигнал из Свилајнца слат линковском везом и у поменуте општине.

Општинска комисија је дошла са намером да онемогући даље емитовање програма, а не како је у решењу наведено да преузме опрему. Иначе дежурни у ОУП-у Свилајнац је у два наврата 4. јуна обавештен да су у ТВ Ресаву упала неовлашћена лица и да траже исељење. Дежурни је, после консултација, саопштио да је то политичка ствар и да се они неће мешати, што нису ни учинили.

Узалуд је власник ТВ „Ресаве“ објашњавао да је кирија плаћана иако општина која је дужна према уговору да доставља обрачуне, није то ниједном урадила.
Простор за наведене медије изнајмљен је на тендеру који је августа 2007.године расписала општина. Направљен је уговор на десет година од 20.08.2007. до 20.08.2017.године и оверен у суду. У уговору, између осталог је наведено да закуподавац може да раскине уговор по неколико основа, али са отказним роком од 30 дана. У овом случају није било разлога за отказивање уговора, а ни минималног рока од 30 дана за исељење.

Нико није веровао да ће демократе да безобзирно крше закон чинећи кривична дела неовлашћеног спречавања емитовања радио и телевизијског програма, штампања и растурања писаног материјала, као и прекорачења овлашћења.

Председница комисије је често неког телефоном консултовала и питала: „Шта сад да радимо?“ Одговор: „Како шта искључуј и исељавај они нису подобни за нас“ сазнајемо из општине. Нису услишене молбе власника да се не прекида програм, јер опрема која је власништво општине не утиче на то. Ни једног тренутка власник ТВ Миле Јаблановић се није противио да опрему у целости преда јер и са својом опремом емитовање није долазило у питање. Поново наредба-искључуј програм и напоље.

Коментари (0)

Остави коментар

Нема коментара.

Остави коментар

Молимо Вас да прочитате следећа правила пре коментарисања:

Коментари који садрже увреде, непристојан говор, претње, расистичке или шовинистичке поруке неће бити објављени.

Није дозвољено лажно представљање, остављање лажних података у пољима за слање коментара. Молимо Вас да се у писању коментара придржавате правописних правила. Коментаре писане искључиво великим словима нећемо објављивати. Задржавамо право избора или скраћивања коментара који ће бити објављени. Мишљења садржана у коментарима не представљају ставове УНС-а.

Коментаре које се односе на уређивачку политику можете послати на адресу unsinfo@uns.org.rs

Саопштења Акције Конкурси