Насловна  |  Актуелно  |  Вести  |  Отварање крајем априла 2009.
Povećaj veličinu slova Vrati na prvobitnu veličinu slova Smanji veličinu slova štampaj štampaj
 

Pošalji prijatelju

Вести

18. 11. 2008.

Извор: Данас

Отварање крајем априла 2009.

Авалски торањ, симбол престонице, биће највероватније отворен 29. априла следеће године, односно на дан када је пре једне деценије срушен у НАТО бомбардовању.
Иницијатори акције „Изградимо торањ на Авали“ кажу да су грађевинари стигли до стотог метра на коме је недавно започета градња платформе. На њој ће се налазити велика гондола са рестораном кроз коју пролази бетонско стабло торња висине 137 метара. Са те висине креће антенски стуб којим ће Авалски торањ достићи 203 метра.
Нови стари симбол Београда, чија је градња започета 6. фебруара прошле године, имаће два лифта, али ће до видиковца на 122. метру, грађани моћи да се попну и пешке. Грађевинске радове на торњу изводе радници предузећа „Ратко Митровић-Дедиње д.о.о“, и они ће бити завршени већ до краја године. Око 50 грађевинара свакодневно раде у две смене. Подсетимо, претходни телевизијскиторањ на Авали, саграђен је 1965. године, и својевремено га је Асоцијација торњева из Париза прогласила најлепшим на свету, у категорији торњева трокрака.

Б. С.

Коментари (0)

Остави коментар

Нема коментара.

Остави коментар

Молимо Вас да прочитате следећа правила пре коментарисања:

Коментари који садрже увреде, непристојан говор, претње, расистичке или шовинистичке поруке неће бити објављени.

Није дозвољено лажно представљање, остављање лажних података у пољима за слање коментара. Молимо Вас да се у писању коментара придржавате правописних правила. Коментаре писане искључиво великим словима нећемо објављивати. Задржавамо право избора или скраћивања коментара који ће бити објављени. Мишљења садржана у коментарима не представљају ставове УНС-а.

Коментаре које се односе на уређивачку политику можете послати на адресу unsinfo@uns.org.rs

Саопштења Акције Конкурси