Насловна  |  Актуелно  |  Вести  |  МАС: ВАЦ је озбиљна медијска кућа
Povećaj veličinu slova Vrati na prvobitnu veličinu slova Smanji veličinu slova štampaj štampaj
 

Pošalji prijatelju

Вести

26. 03. 2010.

Извор: Прес

МАС: ВАЦ је озбиљна медијска кућа


Београд - Амбасадор Немачке у Србији Волфрам Мас одбацио је контроверзе у вези са пословањем немачког медијског концерна ВАЦ у Србији, који је власник половине акција дневника „Политика“.

Претходних дана ВАЦ и Станко Суботић, коме се пред Специјалним судом суди за шверц цигарета, изнели су потпуно супротне податке о томе ко је обезбедио новац којим су фирме бизнисмена Мише Бека купиле нешто више од 62 одсто акција „Вечерњих новости“. ВАЦ је тврдио да су они обезбедили новац, али је исто тврдио и Суботић.

- Чињеница да је Европска банка за обнову и развој партнер ВАЦ у холдингу који уједињује активности ВАЦ-а у југоисточној Европи, и која је, подразумева се, пре свог учешћа темељно проверила компанију. ВАЦ група је озбиљна немачка медијска кућа која ради не само у Немачкој, него и у многобројним земљама источне и југоисточне Европе. У Србији је компанија до сада уложила више од 100 милиона евра и подразумева се да је заинтересована за безбедност својих инвестиција. Истовремено, ВАЦ као сваки страни инвеститор, наравно, очекује да се поступак, који захтевају правни прописи Србије за неку инвестицију у Србији, може спровести у сагледивом року и без предрасуда - рекао је Мас.Говорећи о најавама да ће „Дојче телеком“ купити „Телеком Србија“, амбасадор Мас каже да је „оптимиста у погледу знатног повећања инвестиција немачких предузећа у Србији“.

- Биће лакше убедити нова немачка предузећа да уђу на српско тржиште уколико се Србија што јасније показује као земља у којој се гарантује правна сигурност у вези са страним инвестицијама, у којој се страним инвеститорима стицање имовине не отежава беспотребно бирократским или другим препрекама, и у којој важе исти услови за стране и домаће инвеститоре - рекао је Мас.

Бета

Коментари (0)

Остави коментар

Нема коментара.

Остави коментар

Молимо Вас да прочитате следећа правила пре коментарисања:

Коментари који садрже увреде, непристојан говор, претње, расистичке или шовинистичке поруке неће бити објављени.

Није дозвољено лажно представљање, остављање лажних података у пољима за слање коментара. Молимо Вас да се у писању коментара придржавате правописних правила. Коментаре писане искључиво великим словима нећемо објављивати. Задржавамо право избора или скраћивања коментара који ће бити објављени. Мишљења садржана у коментарима не представљају ставове УНС-а.

Коментаре које се односе на уређивачку политику можете послати на адресу unsinfo@uns.org.rs

Саопштења Акције Конкурси