Насловна  |  Актуелно  |  Вести  |  Звезда тужи РТС
Povećaj veličinu slova Vrati na prvobitnu veličinu slova Smanji veličinu slova štampaj štampaj
 

Pošalji prijatelju

Вести

29. 03. 2010.

Извор: Спорт

Звезда тужи РТС


Према плану и договору меч између Црвене звезде и Војводине требало је да буде емитован у одложеном снимку, али су синоћ камере РТС-а директно преносиле утакмицу са Маракане.

Због тога је руководство Црвене звезде пред сам почетак утакмице издало саопштење за јавност у коме између осталог стоји.

-Тек у 16,45 обавештени смо да ће РТС директно преносити утакмицу, чиме је прекршен договор пошто је клуб у складу са интересима претходних дана продавао улазнице навијачима, који су веровали да директног преноса неће бити. Не знам да ли вам је познато, али Звезду просечно прате на свакој утакмици преко 15.000 навијача, тако да нама није свеједно да ли има или нема тв преноса. Обавештени смо да је на дан утакмице вршен притисак од стране председника нама јединог конкурентског клуба да РТС промени одлуку и директно преноси данашњу утакмицу. О детаљима тог притиска обавестићемо јавност наредних дана. Црвена звезда не лаже своје навијаче...

Медијски јавни сервис Србије поставио је камере и репортажна кола два сата пре почетка меча.

- Нисмо имали могућности и нисмо желели на физички начин спречавати да се врши пренос, јер смо убеђени да је све што је учињено око тв преноса била једна провокација на неку несмотрену реакцију. Обавештавамо да ћемо у наредном периоду забранити директан пренос свих других утакмица, које Црвена звезда игра на свом стадиону, односно да никада више неће моћи да се поставе камере ни репортажна кола на нашем стадиону. Поред тога предузећемо и друге правне и судске кораке против РТС због неовлашћеног преноса наше утакмице - стоји у саопштењу клуба са Маракане, који је потписао генерални секретар Андрија Клеут.

Антрфиле : техника заказала

Пао семофор


У пролећном делу шампионата на стадиону Црвене звезде био је монтиран испод јужне трибине нови семафор, али јуче навијачи нису могли да прате дешавања са терена, пошто није био у функцији. Како су нам саопштили из клуба, семафор је пао пред ударима ветра, па је синоћ поново активиран стари монитор испод јужне трибине, који је успешно радио читав меч.

Коментари (0)

Остави коментар

Нема коментара.

Остави коментар

Молимо Вас да прочитате следећа правила пре коментарисања:

Коментари који садрже увреде, непристојан говор, претње, расистичке или шовинистичке поруке неће бити објављени.

Није дозвољено лажно представљање, остављање лажних података у пољима за слање коментара. Молимо Вас да се у писању коментара придржавате правописних правила. Коментаре писане искључиво великим словима нећемо објављивати. Задржавамо право избора или скраћивања коментара који ће бити објављени. Мишљења садржана у коментарима не представљају ставове УНС-а.

Коментаре које се односе на уређивачку политику можете послати на адресу unsinfo@uns.org.rs

Саопштења Акције Конкурси