Насловна  |  Актуелно  |  Вести  |  РТС нас преварио
Povećaj veličinu slova Vrati na prvobitnu veličinu slova Smanji veličinu slova štampaj štampaj
 

Pošalji prijatelju

Вести

30. 03. 2010.

Извор: Курир

РТС нас преварио


Генерални секретар Црвене звезде Андрија Клеут каже да је национална ТВ кућа изиграла договор с клубом

Андрија Клеут, генерални секретар Црвене звезде, тврди да је клуб преварио РТС, јер је Јавни сервис Србије на своју руку емитовао директан пренос утакмице с Војводином и тако прекршио ранији договор. С друге стране, Зоран Марковић, уредник спортске рубрике РТС, тврди је био приморан да пусти пренос спорног меча, због техничких проблема.

- Црвена звезда, Заједница и РТС су се договорили да у недељу 28. марта буде емитован снимак утакмице између Црвене звезде и Војводине од 21 сат. На томе је инсистирао РТС јер је од 19 сати имао пренос финала Купа Србије у женској кошарци. Два сата пре почетка утакмице Зоран Марковић, уредник спортске редакције РТС, обавестио нас је да ће директно преносити утакмицу - казао је Клеут и додао:

- Били смо запањени и одмах смо послали писмо којим смо обавестили РТС да им није дозвољено вршење директног преноса, већ само емитовање снимка. Они су се о наш захтев оглушили и неовлашћено су преносили утакмицу. То је као да вам неко уђе у у кућу и ради шта хоће без вашег знања!

Зоран Марковић, уредник спортске редакције РТС, не оповргава договор с ФК Црвена звезда.

- Тачно је да смо се са Црвеном звездом договорили да емитујемо снимак утакмице. Ипак, услед техничких проблема са финала купа за кошаркашице у последњем тренутку смо променили одлуку. Те приче о притиску немају везе с истином. Мени је много жао што се све ово десило. Разговараћу с људима из Звезде и Заједнице суперлигаша да изгладимо овај неспоразум - казао је Марковић.

Антрфиле : Зашто Борча није интересантна?

Андрија Клеут каже да су без проблема могли да избаце камермане РТС са стадиона, али да Црвена звезда није желела да прави скандал. Клеут се пита и зашто РТС није преносио утакмицу БСК и Партизана која је продужена за шест минута?!

- Знали смо да је председник једног нама конкурентског малог клуба читаво поподне звао одговорне на РТС и у Заједници и претио да ће направити скандал уколико не буде директног телевизијског преноса Звездине утакмице!? Консултоваћемо се о свему са Заједницом. Преварени су колико и Звезда. Утакмица између Борче и Партизана је била баш узбудљива, продужена је за шест минута, а гол је постигнут у 93. минуту - поручио је Клеут.

Александар Радонић

Коментари (0)

Остави коментар

Нема коментара.

Остави коментар

Молимо Вас да прочитате следећа правила пре коментарисања:

Коментари који садрже увреде, непристојан говор, претње, расистичке или шовинистичке поруке неће бити објављени.

Није дозвољено лажно представљање, остављање лажних података у пољима за слање коментара. Молимо Вас да се у писању коментара придржавате правописних правила. Коментаре писане искључиво великим словима нећемо објављивати. Задржавамо право избора или скраћивања коментара који ће бити објављени. Мишљења садржана у коментарима не представљају ставове УНС-а.

Коментаре које се односе на уређивачку политику можете послати на адресу unsinfo@uns.org.rs

Саопштења Акције Конкурси