Насловна  |  Актуелно  |  Вести  |  Најзанимљивији спортски преноси уз доплату!
Povećaj veličinu slova Vrati na prvobitnu veličinu slova Smanji veličinu slova štampaj štampaj
 

Pošalji prijatelju

Вести

26. 04. 2010.

Извор: Прес

Најзанимљивији спортски преноси уз доплату!


Београд - Права на ТВ преносе спортских догађаја све су скупља, па ће гледање најзанимљивијих догађаја ускоро морати посебно да се плаћа, кажу кабловски оператери.

Права на преносе најгледанијих спортских манифестација све више преузимају комерцијалне телевизије, које додатно наплаћују гледање ових програма, а кабловски дистрибутери кажу да ће се ова тенденција наставити.

Једна од телевизија која своја четири канала заснива искључиво на спорту је Арена спорт. Гледаоци први програм Арене гледају у стандардној понуди кабловских оператера, а остала три специјализована продају се у пакету. У Арени кажу да увелико стиже време „пеј ТВ“ услуге што се тиче спортских догађаја. Они истичу и да је њихов четврти канал први у читавом региону са пуном ХД технологијом слике.

- Тенденција у свету је да се спортски програм продаје у ТВ пакетима, па се у иностранству скоро сви канали који се баве спортом плаћају. Наша телевизија нуди најбољу понуду свих спортова. Посебно фудбалске лиге, шпанску, италијанску, бразилску, али и домаће првенство у фудбалу, са посебним нагласком на Лигу шампиона, чија смо права преузели за овај регион - објашњавају у Арени спорт.

Предност ових телевизија јесте и у томе што оне имају право на пренос највећег броја утакмица, чак и када нека од националних телевизијских станица откупи право на исто такмичење.

- Ако се деси да нека телевизија, на пример РТС, има право на пренос истог такмичења као и ми, онда они могу да изаберу једну утакмице у том дану, док ми можемо да емитујемо све - објашњавају у Арени спорт.

У ПР служби СББ-а кажу да тренутно имају више од 20 канала који се баве спортом и то само у основној понуди.

- На пример, СББ има Голф клуб, Спортклуб, Еуроспорт и многе друге сличне програме, а само у основној понуди имамо више од 20 канала овог типа. Имамо и неколико спортских пакета који се састоје од неколико различитих ТВ канала и они су у понуди у нашој дигиталној телевизији - кажу у СББ-у.

Антрфиле : РТС не одустаје од спортских преноса

Уредник спортског програма на РТС-у Зоран Марковић каже да је политика ове куће да прати све наше репрезентације и ако има могућности и најзначајније светске догађаје.РТС има дуги низ година енглеску лигу и њу држимо јер сматрамо да је јака. А сигурно да бисмо волели да имамо и шпанску или италијанску. Увек ћемо тежити ка томе да имамо најјаче ствари.

Р. Ж. М.



Коментари (0)

Остави коментар

Нема коментара.

Остави коментар

Молимо Вас да прочитате следећа правила пре коментарисања:

Коментари који садрже увреде, непристојан говор, претње, расистичке или шовинистичке поруке неће бити објављени.

Није дозвољено лажно представљање, остављање лажних података у пољима за слање коментара. Молимо Вас да се у писању коментара придржавате правописних правила. Коментаре писане искључиво великим словима нећемо објављивати. Задржавамо право избора или скраћивања коментара који ће бити објављени. Мишљења садржана у коментарима не представљају ставове УНС-а.

Коментаре које се односе на уређивачку политику можете послати на адресу unsinfo@uns.org.rs

Саопштења Акције Конкурси