Насловна  |  Актуелно  |  Вести  |  Екран пуштен низ воду
Povećaj veličinu slova Vrati na prvobitnu veličinu slova Smanji veličinu slova štampaj štampaj
 

Pošalji prijatelju

Вести

17. 05. 2010.

Извор: Вечерње новости

Екран пуштен низ воду


Запослени у Телевизији Ваљево три месеца после приватизације на тешким мукама

Ваљево - Новинари и запослени у Телевизији Ваљево непуна три месеца након приватизације суочили су се, кажу, са потпуним распадом ове медијске куће. Нови власник, истичу, не исплаћује зараде ни обавезе држави, а телевизија се више и не види у етру, јер је предајник искључен.

Телевизију Ваљево са 16 запослених на аукцији, средином априла, за 147.000 динара купио је Слободан Павловић, власник предузећа „Плус“ из Обреновца. У међувремену, четворо радника напустило је ову медијску кућу.

- Само двадесетак дана био сам директор, али сам оставку поднео кад сам увидео на који начин власник намерава да води телевизију. Нисам желео да на било који начин учествујем у урушавању телевизије, нити да одговарам због тога што власник не измирује законске обавезе држави - каже новинар Александар Ранковић.

- За три месеца није уложио ни динара, а захтева да зарадимо за плате и доприносе. Хоћемо да радимо, али газда није обезбедио услове да телевизија може да остварује приход. Очигледно, свесно иде на урушавање ове медијске куће и да што више запослених оде.Неколико дана после приватизације ТВА искључен је предајник. Власник плаца на ком је предајник био постављен, а коме су плаћали закупнину, годину дана није измиривао рачуне за струју. Тако, од 23. априла програм ове телевизије може да се прати само у кабловској мрежи

- Сматрамо да постоји основ за преиспитивање купопродајног уговора, јер је континуитет рада Телевизије Ваљево прекинут пошто се не видимо у етру - каже новинарка Бранка Јевтић.

- Било би нам жао да овај медиј престане да постоји, јер смо стекли референце, не само у ваљевском крају већ и у Србији. Наше прилоге и телефонске извештаје емитовале су телевизије са националном фреквенцијом.Запослени истичу да су новом власнику пре потписивања купопродајног уговора предочили пословање и финансијску ситуацију телевизије која је највећим делом новац добијала из градског буџета.

Кажу да је власник у почетку обећавао да ће у техничко опремање уложити 40.000 евра, али од тога није било ништа.

Б. Пузовић

- Власник је најављивао увођење еротских садржаја и „врућих“ телефонских линија, јер то доноси паре. Фреквенцију смо добили на основу програмске шеме која не може да се мења, нити је дозвољено да се седиште телевизије премешта у други град - каже новинар Предраг Лучић.

- Власник очигледно намерава да Телевизију Ваљево уведе у стечај. Поводом свега што нам се дешава, нико од надлежних у граду још се није огласио. Значи ли то да смо пуштени низ воду?

Антрфиле : Купио на невиђено
Слободан Павловић у изјави Телевизији Ваљево, непосредно после аукције, рекао је да са медијима у власничком и пословном смислу није имао додира и да је купио „мачку у џаку“, јер није ни читао аукцијску документацију. Рекао је да никад није гледао програм ТВА и да ће будућа телевизија, односно „Канал Плус“ како је намеравао да је назове, покривати цео регион иако овај медиј има - локалну фреквенцију.

Могући бескућници?- Тек ће да наступи проблем кад се власник суочи са чињеницом да ће граду Ваљеву морати да плаћа закуп 140 квадратних метара простора у ком се телевизија налази. Најавио је да ће учествовати на лицитацији за закуп, али из досадашњег искуства претпостављамо да од тога неће бити ништа - каже Александар Ранковић. - Врло лако може да се деси да, осим што се не видимо у етру, ускоро више нећемо имати ни где да дођемо.

Коментари (0)

Остави коментар

Нема коментара.

Остави коментар

Молимо Вас да прочитате следећа правила пре коментарисања:

Коментари који садрже увреде, непристојан говор, претње, расистичке или шовинистичке поруке неће бити објављени.

Није дозвољено лажно представљање, остављање лажних података у пољима за слање коментара. Молимо Вас да се у писању коментара придржавате правописних правила. Коментаре писане искључиво великим словима нећемо објављивати. Задржавамо право избора или скраћивања коментара који ће бити објављени. Мишљења садржана у коментарима не представљају ставове УНС-а.

Коментаре које се односе на уређивачку политику можете послати на адресу unsinfo@uns.org.rs

Саопштења Акције Конкурси