Насловна  |  Актуелно  |  Вести  |  ДС, Г17 И ЛДП јединствени: Нисмо криви што смо донели неуставан закон
Povećaj veličinu slova Vrati na prvobitnu veličinu slova Smanji veličinu slova štampaj štampaj
 

Pošalji prijatelju

Вести

28. 07. 2010.

Извор: Прес

ДС, Г17 И ЛДП јединствени: Нисмо криви што смо донели неуставан закон

Београд - У странкама Бориса Тадића, Млађана Динкића и Чедомира Јовановића, које је председница УНС-а Љиљана Смајловић означила као главне кривце што је пре годину дана донет противуставни Закон о информисању, одбацују било какву одговорност својих лидера.




Смајловићева је у јучерашњем Прессу рекла да су стварни кривци за доношење закона о информисању Млађан Динкић „који је иницирао доношење закона због сукоба са једним новинама“, Борис Тадић „јер је ДС трговао слободом медија како би купио опстанак Владе“ и Чедомир Јовановић, „који је зарад дила са влашћу изневерио слободу изражавања и европске принципе“.

Портпарол ДС-а Јелена Триван каже да та странка није подржала закон „како би купила опстанак Владе“.

- Неукусно је о Влади говорити као о месту на ком се тргује и уцењује. Не видим оправдање за персонално означавање тзв. криваца, нарочито не председника Тадића. Тачно је да је унутар владајуће коалиције вођена полемика у вези са законом, али је постигнута сагласност и Влада је стала иза закона који је, нажалост, то могу да кажем са ове дистанце, усвојен. Јер УСС је забранио одредбе као неуставне и то је доказ за новинаре да имају право да критикују - наводи Триванова. Упитана ко треба да сноси одговорност, како то захтевају новинарска удружења, она је избегла одговор.

Функционер Г17 Жељко Ивањи каже да „нема апсолутне кривице“ за доношење неуставних одредби закона „јер онда би Владу креирао суд, а не изборна воља народа“.

- Требало би да буду одговорни и они који су допустили да поједини медији промовишу сензационализам, убиства, клевете. Зашто удружења нису реаговала када би данима били нападани политичари, министри, па и Млађан Динкић. Најважније је да је такво законско решење имало ефекта. Медији данас воде рачуна да ли ће неког клеветати - тврди Ивањи.

Функционер ЛДП-а Зоран Остојић избегао је да одговори на питање да ли је та странка изневерила своје европске принципе, већ се устремио на Љиљану Смајловић.- Смајловићка, политички комесар Војислава Коштунице, је претпоследња особа која може да говори о слободи изражавања и европским принципима - рекао је Остојић.
Б. Б.

Коментари (0)

Остави коментар

Нема коментара.

Остави коментар

Молимо Вас да прочитате следећа правила пре коментарисања:

Коментари који садрже увреде, непристојан говор, претње, расистичке или шовинистичке поруке неће бити објављени.

Није дозвољено лажно представљање, остављање лажних података у пољима за слање коментара. Молимо Вас да се у писању коментара придржавате правописних правила. Коментаре писане искључиво великим словима нећемо објављивати. Задржавамо право избора или скраћивања коментара који ће бити објављени. Мишљења садржана у коментарима не представљају ставове УНС-а.

Коментаре које се односе на уређивачку политику можете послати на адресу unsinfo@uns.org.rs

Саопштења Акције Конкурси