Насловна  |  Актуелно  |  Вести  |  Решити судбину несталих новинара
Povećaj veličinu slova Vrati na prvobitnu veličinu slova Smanji veličinu slova štampaj štampaj
 

Pošalji prijatelju

Вести

30. 08. 2010.

Извор: Политика

Решити судбину несталих новинара

Друштво новинара Косова и Метохије (ДНКиМ) позвало је јуче, уочи Међународног дана несталих особа, представнике међународних и домаћих институција на КиМ да расветле судбину несталих новинара у покрајини.

У саопштењу овог огранка Удружења новинара Србије у покрајини истиче се да је од почетка деловања Ослободилачке војске Косова на Космету 1998. године и после сукоба у покрајини на радном задатку нестало шест новинара.

Новинари Радио Приштине Ранко Перенић и Ђуро Славуј нестали су 21. августа 1998. у Метохији, Љубомир Кнежевић, новинар приштинског „Јединства” и дописник „Политике”, нестао 6. маја 1999. код Вучитрна, а Марјан Мелонаши, новинар српске редакције Радио Косова, 9. септембра 2000. у Приштини.

ДНКиМ подсећа и да је Александар Симовић, новинар и преводилац, нестао 21. августа 1999. у Приштини, а да су делови његових посмртних остатака пронађени у селу Обриње код Глоговца.

Удружење наводи да је Момир Стокућа, фоторепортер, убијен 21. септембра 1999. у породичној кући у центру Приштине, а породица није добила никакву званичну информацију о истрази и окривљенима за убиство.

Фонет

Коментари (0)

Остави коментар

Нема коментара.

Остави коментар

Молимо Вас да прочитате следећа правила пре коментарисања:

Коментари који садрже увреде, непристојан говор, претње, расистичке или шовинистичке поруке неће бити објављени.

Није дозвољено лажно представљање, остављање лажних података у пољима за слање коментара. Молимо Вас да се у писању коментара придржавате правописних правила. Коментаре писане искључиво великим словима нећемо објављивати. Задржавамо право избора или скраћивања коментара који ће бити објављени. Мишљења садржана у коментарима не представљају ставове УНС-а.

Коментаре које се односе на уређивачку политику можете послати на адресу unsinfo@uns.org.rs

Саопштења Акције Конкурси