Насловна  |  Актуелно  |  Вести  |  Одаловић: Можемо и да плаћамо ТВ пренос
Povećaj veličinu slova Vrati na prvobitnu veličinu slova Smanji veličinu slova štampaj štampaj
 

Pošalji prijatelju

Вести

30. 08. 2010.

Извор: Дневник

Одаловић: Можемо и да плаћамо ТВ пренос

Руководство републичког парламента није одустало од формирања парламентарног канала и учиниће максимум да тај пројекат буде реализован до завршетка овог скупштинског мандата, изјавио је данас секретар Скупштине Србије Вељко Одаловић.


До момента када ће Скупштина Србије почети да емитује сопствени сигнал, грађани ће парламентарне актуелности и даље пратити преко канала РТС-а, са чијим челницима Одаловић очекује састанак наредних дана, како би се договорили о преношењу седница после летње паузе.

„До сада смо увек налазили заједнич ки језик и постојало је разумевање. Сада се помињу обавезе парламента и о њима треба да разговарамо и да их дефинишемо“, рекао је Одаловић и додао да нема ништа против да Скупштина Србије јавном сервису плаћа преносе седница. За то ће, додао је, бити потребна додатна финансијска средства, због чега ће Скупштина Србије, уколико такав договор буде постигнут, тражити повећање буџета.

“Уколико буде дефинисана таква уговорна обавеза онда би скупштина за то тражила допунска средства из буџета. Ако их добијемо, немам ништа против да буду дозначена РТС-у, јер морам да прихватим чињеницу да је њихов канал у великој мери посвећен нама“, објаснио је секретар републич ког парламента.

С обзиром на то да ће скупштина први пут сама предложити сопствени буџет за 2011. годину, Одаловић је уверен да ће највише законодавно тело показати како може да се реализује финансијска независност, а да се ни на који начин не угрози републички буџет. Стога, истакао је, захтеви неће бити нереални.

„Ако се у овом тренутку каже да нема повећања плата, онда ту нема превеликог искакања. Ако са ММФ буде постигнут договор да буџет за следећ у годину буде већи, онда ћемо се сигурно и ми у том делу понашати према том оквиру и поново инсистирати да се неке специфичности, као што су трошкови за одржавање Парламентарне скупштине ОЕБС-а, уграде“, рекао је Одаловић.

Коментари (0)

Остави коментар

Нема коментара.

Остави коментар

Молимо Вас да прочитате следећа правила пре коментарисања:

Коментари који садрже увреде, непристојан говор, претње, расистичке или шовинистичке поруке неће бити објављени.

Није дозвољено лажно представљање, остављање лажних података у пољима за слање коментара. Молимо Вас да се у писању коментара придржавате правописних правила. Коментаре писане искључиво великим словима нећемо објављивати. Задржавамо право избора или скраћивања коментара који ће бити објављени. Мишљења садржана у коментарима не представљају ставове УНС-а.

Коментаре које се односе на уређивачку политику можете послати на адресу unsinfo@uns.org.rs

Саопштења Акције Конкурси