Насловна  |  Актуелно  |  Вести  |  Два јубилеја РТВ Врање
Povećaj veličinu slova Vrati na prvobitnu veličinu slova Smanji veličinu slova štampaj štampaj
 

Pošalji prijatelju

Вести

09. 09. 2010.

Извор: Данас

Два јубилеја РТВ Врање


Врање - Регионална Радио-телевизија Врање прославила је 30 година од почетка рада Радија и 15 година рада Телевизије.

Највећи дар тим годишњицама најстаријег електронског медија на крајњем југу Србије јесу нове просторије за новинаре које су смештене спрат ниже у истој згради - Дому културе.

Зоран Величковић, директор и Љубица Здравковић-Џонов, главни и одговорни уредник, истичу да је ово информативно предузеће са 52 запослена радника, у четврту деценију ушло с амбицијама да заиста постане регионални сервис грађана југа Србије.

- У последњих неколико месеци уложили смо 3,6 милиона динара у формирање три дописништва, дигитализацију студијске и емисионе опреме, реновирање студија за десетак нових сценографија и комплетирање репортажних кола за директне преносе - каже Величковић.

У програмском делу РТВ Врање од јуче сопственом продукцијом покрива 70 одсто дневног програма, с амбицијом да се још више приближи свакој циљној групи и тако утврди чињеницу да је ово најгледанија телевизија у Врању.

- Крећемо са десетак нових, ауторских емисија, које ће ићи углавном у вечерњим терминима. На тај начин смо, на задовољство увек критичних гледалаца, што је добро, најбољим новинарима пружили шансу да се искажу у пуној мери - каже Здравковић- Џонов.

РТВ Врање је, поводом јубилеја, установило годишњу награду „Пера Стојановић Туман“, у спомен на врсног новинара, критичара стварности и хумористу, који је преминуо пре десет година.
Танjуг

Коментари (0)

Остави коментар

Нема коментара.

Остави коментар

Молимо Вас да прочитате следећа правила пре коментарисања:

Коментари који садрже увреде, непристојан говор, претње, расистичке или шовинистичке поруке неће бити објављени.

Није дозвољено лажно представљање, остављање лажних података у пољима за слање коментара. Молимо Вас да се у писању коментара придржавате правописних правила. Коментаре писане искључиво великим словима нећемо објављивати. Задржавамо право избора или скраћивања коментара који ће бити објављени. Мишљења садржана у коментарима не представљају ставове УНС-а.

Коментаре које се односе на уређивачку политику можете послати на адресу unsinfo@uns.org.rs

Саопштења Акције Конкурси