Насловна  |  Актуелно  |  Вести  |  Планирам Телевизију „Пинк“ и у Хрватској
Povećaj veličinu slova Vrati na prvobitnu veličinu slova Smanji veličinu slova štampaj štampaj
 

Pošalji prijatelju

Вести

09. 09. 2010.

Извор: Kурир

Планирам Телевизију „Пинк“ и у Хрватској

Интервју Жељко Митровић



Словеначки канал „Пинка“ креће 30. септембра, а покушаћемо да добијемо лиценцу за Хрватску, каже Жељко Митровић

Челни човек компаније „Пинк“ Жељко Митровић ових дана је веома заузет планирањем програма за „Пинк Словенија“, који у бившој југословенској републици стартује 30. септембра.

Митровић спрема и јесењу шему „Пинка“ у Србији, а у разговору за „Блиц“ најављује скори продор на хрватско тржиште и објашњава зашто је пропала сарадња са Анџелином Жоли на њеном новом филму.

- Направили смо план за наредних пет сезона за програм „Пинка“ у Србији. Радићемо истовремено велике формате као што су „Фарма“, „Звезде Гранда“ и „Велики брат“, који гарантују гледаност. Наставићемо са снимањем серија који су показали добре резултате, а то су „Сва та равница“ и „Куку Васа“. У Србији смо се заиста добро позиционирали и не видим разлог за бригу, поготово не од телевизија које нису ни прве, ни српске, а питање је да ли су и телевизије јер су покушале да преотму део нашег програма.За неколико недеља стартује и „Пинк Словенија“.

- Очекујем муњевит успех „Пинк СИ“ у Словенији, с обзиром на то да се припремамо већ годину дана. Радили смо углавном у тајности да конкуренција у Словенији не би знала нашу пословну стратегију. Тако смо и студио и све друге капацитете градили у великој тајности. Месец дана пре старта решили смо да откријемо све карте и да све постане транспарентно јер пун програм креће од 30. септембра. Неће бити такозваног пилот периода, већ одмах крећемо са ударним програмом. Ја сам последњих тридесет и шест дана спавао дневно по четири сата да бих постигао да урадим све што је било потребно да „Пинк СИ“ стане на чврсте ноге. За само тридесет дана смо успели да направимо комплетно нови програм за Словенију, укључујући снимање нових ТВ формата, титловање филмова и серија…Који ће бити главни, носећи програми на „Пинк СИ“?

- Поред одличне понуде холивудских филмова и серија, имаћемо веома богат програм који се ослања на резерве које имамо у „Пинк“ архиви. Лиценцирани програми „Пинк Србије“ типа „Гранд шоу“ имаће словеначке водитеље. Као контратежу радићемо емисију попут „Топ оф тхе Попс“, у којој ће бити музичких учесника из читавог региона. Музички програм ће бити за нијансу урбанији него у Србији, дакле углавном поп музика која се слуша у Словенији. Емитоваћемо и „Тренутак истине“ са словеначким учесницима, а током следеће године можда ћемо радити и риалити шоу-програме попут „Фарме“. Има ли шансе да „Пинк“ добије лиценцу и да се емитује и у Хрватској?

- Ми емитујемо дванаест „Пинк“ канала преко сателита, а за четири имамо такозвану земаљску дозволу, дакле за Србију, БиХ, Црну Гору и Словенију. Добили смо националну земаљску дозволу и за Македонију и Бугарску. „Пинк Бугарска“ би требало да крене крајем идуће године, када будемо били сигурни да можемо да се боримо за једно од лидерских места на тој територији. Од земаљских дозвола остаје нам од бивших екс-Ју простора само лиценца за Хрватску. Један део програма „Пинк СИ“ моћи ће да се види у Хрватској, као што гледаоци у Загребу већ могу да виде као оверстрим програм „Пинк БиХ“. Трудићемо се у наредних шест месеци да пронађено начин да добијемо лиценцу и за Хрватску.

Антрфиле : „Курсаџије“ у Словенији

Колико смо чули, део програма у Словенији биће и „Курсаџије“?Тачно је, емитоваћемо „Курсаџије“ које се раде са словеначким глумцима. Интересантно је да смо узели лиценцу за „Шехерезаду“ за словеначко тржиште, поучени позитивним искуствима других телевизија у окружењу. Програм „Пинк СИ“ емитоваће се у дигиталном систему, на који ће од 1. децембра идуће године морати да пређу и остали емитери у Словенији.
Владимир Ђурић Ђура

Коментари (0)

Остави коментар

Нема коментара.

Остави коментар

Молимо Вас да прочитате следећа правила пре коментарисања:

Коментари који садрже увреде, непристојан говор, претње, расистичке или шовинистичке поруке неће бити објављени.

Није дозвољено лажно представљање, остављање лажних података у пољима за слање коментара. Молимо Вас да се у писању коментара придржавате правописних правила. Коментаре писане искључиво великим словима нећемо објављивати. Задржавамо право избора или скраћивања коментара који ће бити објављени. Мишљења садржана у коментарима не представљају ставове УНС-а.

Коментаре које се односе на уређивачку политику можете послати на адресу unsinfo@uns.org.rs

Саопштења Акције Конкурси