Насловна  |  Актуелно  |  Вести  |  Усвојен програм решавања вишка запослених
Povećaj veličinu slova Vrati na prvobitnu veličinu slova Smanji veličinu slova štampaj štampaj
 

Pošalji prijatelju

Вести

20. 09. 2010.

Извор: Дневник

Усвојен програм решавања вишка запослених

Радио телевизија Војводине




Управни одбор Радио-телевизије Војводине (РТВ) усвојио је у петак програм решавања вишка запослених и проследио их Влади Србије на усвајање, која би требало да одобри средства за исплату отпремнина, саопштила је прес служба РТВ-а.

Како се наводи, предлог је упућен Влади Србије с обзиром на то да РТВ не располаже потребним средствима за реализацију програма, а влада би одлуку требало да донесе у складу са Програмом за решавање вишка запослених у процесу рационализације, реструктуирања и припреме за приватизацију.

Запосленима у РТВ-у понуђене су три варијанте за стимулативни престанак радног односа, а у поступак смањења броја запослених били су укључени покрајински секретаријат за рад, запошљавање и равноправност полова, Национална служба за запошљавање и репрезентативни синдикати у РТВ-у.Лоша искуства из ранијих година определила су руководство РТВ-а да се програм решавања вишка запослених првенствено спроводи по принципу добровољности, опредељењем запослених за неку од опција утврђених програмом, наводи се у саопш тењу.

Додаје се да је Управни одбор РТВ-а закључио да ће окончањем тог процеса бити створени услови и за доношење новог програма за смањење броја запослених који се искажу као технолошки вишак и спровођење других мера, као што је упућивање на принудни одмор. РТВ није саопштила колики се број запослених пријавио за добровољни одлазак из јавног медијског сервиса Војводине.

Према ранијим саопштењима РТВ-а, у тој медијској кући запослено је око 1.300 особа, чији просек година је чини једним од најстаријих медија у Европи.

Коментари (0)

Остави коментар

Нема коментара.

Остави коментар

Молимо Вас да прочитате следећа правила пре коментарисања:

Коментари који садрже увреде, непристојан говор, претње, расистичке или шовинистичке поруке неће бити објављени.

Није дозвољено лажно представљање, остављање лажних података у пољима за слање коментара. Молимо Вас да се у писању коментара придржавате правописних правила. Коментаре писане искључиво великим словима нећемо објављивати. Задржавамо право избора или скраћивања коментара који ће бити објављени. Мишљења садржана у коментарима не представљају ставове УНС-а.

Коментаре које се односе на уређивачку политику можете послати на адресу unsinfo@uns.org.rs

Саопштења Акције Конкурси