Насловна  |  Актуелно  |  Вести  |  Прво паре, па уживо
Povećaj veličinu slova Vrati na prvobitnu veličinu slova Smanji veličinu slova štampaj štampaj
 

Pošalji prijatelju

Вести

21. 09. 2010.

Извор: Вечерње новости

Прво паре, па уживо

Састанак Тијанића и Славице Ђукић-Дејановић ове недеље


Дуг према РТС 3,3 милиона евра. Парламент нема новца

Договор о томе хоће ли скупштинске полемике током јесење парламентарне сезоне бити на Јавном сервису, треба да падне ове недеље.

Генерални секретар парламента Вељко Одаловић каже за ”Новости” да се ће до краја седмице за столом наћи председница законодавног дома Славица Ђукић-Дејановић и први човек РТС Александар Тијанић. Тражиће се решење како регулисати дуг од 3,3 милиона евра, колико је, по званичном ценовнику услуга РТС, телевизију за последње две и по године, коштао пренос посланичких дебата.

У писму које је колегијум РТС послао првој дами Скупштине подсећа се на трошкове и тражи да се они уврсте у ребаланс за ову и буџет за наредну годину.

- Пара немамо - јасан је Одаловић. - Направили смо предлог буџета без ових трошкова. Разговараћемо, па можемо да тражимо додатна средства за преносе. Треба да направимо прорачун, било би коректно да се сума смањи. До сада смо се увек договарали, па мислим да неће бити проблем ни овог пута.Међу предлозима који ће се наћи на столу биће и отплата на рате.Иначе, оснивање парламентарног канала, што би било најбоље решење, далеко је због недостатка новца.

Антрфиле : Старт 4. октобра

Посланици се у клупе највероватније враћају тек 4. октобра. Влада не шаље захтев за ванредну седницу, у процедури има мало закона, па ће сала бити празна до редовног јесењег заседања. Како 1. октобар и старт ”јесењег полугодишта” пада у петак, посланици су одлучили да испоштују пословник који предвиђа да рад почиње у понедељак, па ће седница бити 4. октобра.
С.С.Р.

Коментари (0)

Остави коментар

Нема коментара.

Остави коментар

Молимо Вас да прочитате следећа правила пре коментарисања:

Коментари који садрже увреде, непристојан говор, претње, расистичке или шовинистичке поруке неће бити објављени.

Није дозвољено лажно представљање, остављање лажних података у пољима за слање коментара. Молимо Вас да се у писању коментара придржавате правописних правила. Коментаре писане искључиво великим словима нећемо објављивати. Задржавамо право избора или скраћивања коментара који ће бити објављени. Мишљења садржана у коментарима не представљају ставове УНС-а.

Коментаре које се односе на уређивачку политику можете послати на адресу unsinfo@uns.org.rs

Саопштења Акције Конкурси