Насловна  |  Актуелно  |  Вести  |  Небојша Спаић нови главни уредник НИН-а
Povećaj veličinu slova Vrati na prvobitnu veličinu slova Smanji veličinu slova štampaj štampaj
 

Pošalji prijatelju

Вести

05. 10. 2010.

Извор: Блиц

Небојша Спаић нови главни уредник НИН-а

Небојша Спаић је нови главни и одговорни уредник НИН-а, саопштила је јуче та редакција.



„Наш задатак је да НИН, који је водећи недељник у Србији, буде водећи у региону“, навео је Спаић у писаној изјави, наглашавајући да уз очување озбиљности, аналитичност и поузданости НИН мора да се модернизује, убрза и донекле подмлади читалачку публику.

Спаић је рођен 1961. године. Након студија опште књижевности и историје књижевности на Филолошком факултету у Београду,новинарством је професионално почео да се бави 1986. године на Радио Београду.Био је сарадник, оснивач и уредник у више новина и радија.

Као представник Фондације за мир и решавање криза, у Београду 1993. покренуо је прву домаћу независну продукцију, радио-емисију „Доба разума“, која се током деведесетих и почетком новог века емитује на више од 50 радио-станица у земљама бивше Југославије.

Од 2001. до 2003. године Спаић је био главни и одговорни уредник Радио Београда 202, а од 2005. је консултант за медије и потом суоснивач агенције за бизнис и медија консалтинг.Објавио је шест стручних, публицистичких и белетристичких књига. Члан је Независног удружења новинара Србије од његовог оснивања 1994. године.

Спаић је на месту главног уредника НИН-а заменио Веселина Симоновића, који је био вршилац дужности после оставке Срђана Радуловића фебруара ове године.

НИН је приватизован на тендеру пре две године и у власништву је швајцарске компаније „Рингиер“ која поседује у Србији дневне листове „Блиц“, „Ало“, „24 сата“ и више ревијалних издања.

Коментари (0)

Остави коментар

Нема коментара.

Остави коментар

Молимо Вас да прочитате следећа правила пре коментарисања:

Коментари који садрже увреде, непристојан говор, претње, расистичке или шовинистичке поруке неће бити објављени.

Није дозвољено лажно представљање, остављање лажних података у пољима за слање коментара. Молимо Вас да се у писању коментара придржавате правописних правила. Коментаре писане искључиво великим словима нећемо објављивати. Задржавамо право избора или скраћивања коментара који ће бити објављени. Мишљења садржана у коментарима не представљају ставове УНС-а.

Коментаре које се односе на уређивачку политику можете послати на адресу unsinfo@uns.org.rs

Саопштења Акције Конкурси