Насловна  |  Актуелно  |  Вести  |  Појас за спасавање за Радио Ваљево
Povećaj veličinu slova Vrati na prvobitnu veličinu slova Smanji veličinu slova štampaj štampaj
 

Pošalji prijatelju

Вести

29. 10. 2010.

Извор: Политика

Појас за спасавање за Радио Ваљево

Ваљево – После треће, неуспеле аукцијске продаје, скупштинска већина се сагласила да град поново преузме улогу оснивача Радио Ваљева.

Заправо, схватили су одборници, као и градски челници, да би се на њих свалила одговорност за нестанак 43 године старе радио-станице која је, поред осталог као непосредни хроничар, на аудио тракама и другим носачима звука сачувала оно што су деценијама њени новинари бележили о друштвеном, привредном, културном, спортском и другим аспектима живота на простору Ваљева и целог Колубарског округа.Наравно, и овај појас за спасавање имао је своју цену.

Од 26 запослених 16 је морало да оде уз отпремнину од 200 евра по години радног стажа, али и да Радио пренесе на оснивача, односно град, а ту су и два хектара земљишта са објектом емисионог центра од 300 квадрата, један стан и гаража.

– Тачно је да закон не предвиђа да локална власт може бити оснивач медија, али ми нисмо изузетак у томе. Примера ради, на исти начин је Београд стао иза Студија Б, као и локалне самоуправе иза радија у Крагујевцу, Јагодини и више градова у Војводини – каже Радмила Мрдак-Прлић, в. д. уредника Радио Ваљева.

Она је убеђена да ће млада и полетна екипа новинара и техничара која је остала у Радију квалитетом програма у потпуности оправдати подршку добијену од оснивача, али и од својих суграђана.
Б. Нововић

Коментари (0)

Остави коментар

Нема коментара.

Остави коментар

Молимо Вас да прочитате следећа правила пре коментарисања:

Коментари који садрже увреде, непристојан говор, претње, расистичке или шовинистичке поруке неће бити објављени.

Није дозвољено лажно представљање, остављање лажних података у пољима за слање коментара. Молимо Вас да се у писању коментара придржавате правописних правила. Коментаре писане искључиво великим словима нећемо објављивати. Задржавамо право избора или скраћивања коментара који ће бити објављени. Мишљења садржана у коментарима не представљају ставове УНС-а.

Коментаре које се односе на уређивачку политику можете послати на адресу unsinfo@uns.org.rs

Саопштења Акције Конкурси