Насловна  |  Актуелно  |  Вести  |  Штројидба!
Povećaj veličinu slova Vrati na prvobitnu veličinu slova Smanji veličinu slova štampaj štampaj
 

Pošalji prijatelju

Вести

02. 11. 2010.

Извор: Ало!

Штројидба!

Новинарска удружења у Србији некад су се делила на ратно-профитерска и антиратно профитерска! Године су прошле пуне мука, ал неке се ствари очито нису промениле. Истина, фали нам мало ратова, но богу фала, не и „крсташа“ и „праведника“, који су вазда спремни да буду већи католици од папе и бране „свету ствар“ од неверника.Да не паламудим даље, елем, јуче нам је на адресу редакције стигла депеша од једног „крсташког“ новинарског удружења које себе, и даље, гордо назива „независним“ ...



 А у њему, саопштењу, стоји, црно на бело, да је ова новина, дакле Ало!, насловом „Полицајац, жртва геј параде, се бори за живот“ обманула јавност „сугеришући да су полицајца“, заправо, „повредили припадници геј популације“(?!)
МА, АЈТЕ МОЛИМ ВАС?! НИЈЕ ВАЉДА?

Сами процените колико човек мора да буде глуп или зао, па да ово горе протумачи на начин на који су протумачили колеге „независни“?! Ако мене питате, одговор гласи: МНОГО, БРЕ! На страну што је у поднаслову истог текста јасно и гласно стајало од чије руке и како је страдао несрећни полицајац, на страну и то што примедбе нису имали ни полицајац ни гејеви, џаба све, крив си, мајчин сине! Брани се, или марш на ломачу!

Е сад, пошто не сумњам у ментални поремећај врхушке уваженог нам еснафског удружења, а и нема разлога да нас мрзе јер махом нисмо чланови ни њиховог, али ни конкурентског удружења, остаје ми да изведем следећи закључак: Цела ујдурма има неке везе са парама! Можда грешим, али опростите ми, само покушавам да се служим здравом логиком.

Шта друго вас, иначе, може натерати да на правди бога кршите нечије основно људско право, оно на слободну реч, и успут му ударате васпитне иза увета? Шта друго вас може инспирисати да глумите „Великог Новинарског Брата“ и цензуришете у земљи Србији, где је ионако већ све цензурисано? Шта друго, него новац?Прљави, грозни новац из фондова ко зна чијих, који служи да нас преваспитају, да нас ушкопе и обрију на суво, пре него ли, као „Хор београдских дечака“ наступимо у подруму бриселског амфитеатра.Кад се укаже слободан термин, на лето куково године 20... Можда грешим, али праштајте, аман. Само покушавам да се служим мозгом, док ми и њега не уштроје.

П.С. Ево, сетих се нечега што може бити узрок целе ове ујдурме. А не мора. Ономад, пред геј параду , преко горепоменутог удружења, позову нас из ОЕБС-а на дружење, мезе и предавање на тему „Како извештавати са „Параде поноса“. Нисам отишао, имао сам нека посла, али чујем да су неки други главни уредници били. Није ми требао тај гаф, сад видим. Ем сам остао неук за параде, ем сам због тог незнања добио по ушима.

Наравоученије: Ко бежи из школице, не треба ни да пише!

Антоније Ковачевић

Коментари (0)

Остави коментар

Нема коментара.

Остави коментар

Молимо Вас да прочитате следећа правила пре коментарисања:

Коментари који садрже увреде, непристојан говор, претње, расистичке или шовинистичке поруке неће бити објављени.

Није дозвољено лажно представљање, остављање лажних података у пољима за слање коментара. Молимо Вас да се у писању коментара придржавате правописних правила. Коментаре писане искључиво великим словима нећемо објављивати. Задржавамо право избора или скраћивања коментара који ће бити објављени. Мишљења садржана у коментарима не представљају ставове УНС-а.

Коментаре које се односе на уређивачку политику можете послати на адресу unsinfo@uns.org.rs

Саопштења Акције Конкурси