Насловна  |  Актуелно  |  Вести  |  Прва интегрисана редакција у региону
Povećaj veličinu slova Vrati na prvobitnu veličinu slova Smanji veličinu slova štampaj štampaj
 

Pošalji prijatelju

Вести

03. 11. 2010.

Извор: Блиц онлајн

Прва интегрисана редакција у региону

Као водећа медијска кућа у Србији, компанија Ringer Axel Springer Media AG покренула је прву интегрисану редакцију у региону. Интегрисана редакција настала је спајањем редакцијских тимова дневних новина „Блиц“, бесплатних дневних новина „24 сата“ и интернет издања „Blic online“ (Blic.rs) и "Žena online“ (Zena.rs), а од 1. новембра ради у новом, најсавременије опремљеном простору.

Интегрисана редакција, која на овим просторима представља апсолутну новину, уведена је са жељом да се корисницима пружи што квалитетнији садржај и правовремене информације.

“Имаћемо информацију више пре свих. Овако се у потпуности искоришћавају потенцијали појединачних редакција. Сви производи добијају на квалитету, а битна новина је да упоредо развијајамо штампана и интернет издања, па по брзини сада можемо да се такмичимо и са светским ТВ кућама”, каже Веселин Симоновић, главни и одговорни уредник нове интегрисане редакције.

С обзиром на то да су “Блиц” најтиражније дневне новине, “24 сата” најчитаније новине међу млађом урбаном популацијом, а “Blic online” најпосећенији информативни портал у Србији, Симоновић каже да промене треба схватити као улагање у будућност.

“Идеално време за промене је онда када сте најбољи”, каже Симоновић.

Редакција функционише у новом простору, на новој адреси у Улици Жоржа Клеменсоа 19. Око 200 уредника, новинара, коректора, редактора, фоторепортера, дизајнера... ради у најбоље опремљеном медијском центру у региону. Запосленима су на располагању најсавременији рачунари, а централно место у новој интегрисаној редакцији заузимају уреднички деск и велики видео зид, сачињен од 18 LCD екрана дијагонала 116 центиметара, на којем се приказују најважније информације за рад заједничке редакције. Новинари и уредници више не користе традиционална и превазиђена софтверска решења, већ раде у најмодернијем уредничком систему “Wооdwing”, који убрзава и олакшава рад и штампаних и интернет издања.

Ringier d.о.о. постао Ringier Аxеl Springer d.о.о.

Од 1. новембра компанија Ringier d.о.о. у Србији променила је пословно име у Ringier Axel Springer d.о.о. Компанија Ringier Axel Springer Media AG настала је 1. јула 2010. интеграцијом швајцарског издавача Ringier AG у Србији, Словачкој, Чешкој Републици и Мађарској, и немачког издавача Axel Springer AG у Пољској, Мађарској и Чешкој Републици.

Са прометом од 414 милиона евра, бруто добити од 62 милиона, 4.800 запослених и портфолиом од преко 100 штампаних издања и више од 70 сајтова, компанија се позиционирала међу водеће медијске компаније у централној и источној Европи. Компанија Ringier Axel Springer d.о.о. у Србији издаје дневне новине „Блиц“ и „Ало“, бесплатне дневне новине „24 сата“, недељнике „Блиц Жена“, „Пулс“ и НИН и интернет издања „Blic online“, „Žena online“, SuperOdmor.rs и NonStopShop.rs.

Примењујући ове бројне иновације и нове дигиталне технологије у своје основно пословање, компанија Ringer Axel Springer Media AG наставља стратегију развоја водеће медијске куће у Србији.

Коментари (0)

Остави коментар

Нема коментара.

Остави коментар

Молимо Вас да прочитате следећа правила пре коментарисања:

Коментари који садрже увреде, непристојан говор, претње, расистичке или шовинистичке поруке неће бити објављени.

Није дозвољено лажно представљање, остављање лажних података у пољима за слање коментара. Молимо Вас да се у писању коментара придржавате правописних правила. Коментаре писане искључиво великим словима нећемо објављивати. Задржавамо право избора или скраћивања коментара који ће бити објављени. Мишљења садржана у коментарима не представљају ставове УНС-а.

Коментаре које се односе на уређивачку политику можете послати на адресу unsinfo@uns.org.rs

Саопштења Акције Конкурси