Насловна  |  Актуелно  |  Вести  |  Санација уз компензацију
Povećaj veličinu slova Vrati na prvobitnu veličinu slova Smanji veličinu slova štampaj štampaj
 

Pošalji prijatelju

Вести

04. 11. 2010.

Извор: Данас

Санација уз компензацију

Згради у којој је Радио Лесковац прети урушавање

Лесковац - Згради под заштитом државе у којој је Радио Лесковац већ годинама прети урушавање.

Директор Радио Лесковца Небојша Пешић каже да је његова идеја од самог доласка на садашње радно место, да санира зграду на основу компензационих послова са колективима који се оглашавају посредством радио таласа.

- Проблем би требало решити у основи, а то значи да се коначно заустави слегање тла. Испред ове зграде постоји и септичка јама. Пре неколико месеци прсла је цев испод зграде и испостављен је рачун Радио Лесковцу за утрошену воду од 25.000 динара, али смо успели да решимо тај проблем са Водоводом, каже Пешић.

Он истиче да неће дозволити да новинари који тренутно раде у најоштећенијем делу зграде буду угрожени. План је да заштита зграде буде обављена до Нове године како не би даље падали делови плафона и зидова, али целовито решење тражи много озбиљније захвате.

- О вредности радова требало би да одлуче надлежни. Када будемо знали предрачун, извешћемо радове, каже Пешић уз нагласак да на згради не могу да изводе озбиљне радове без сагласности Завода за заштиту споменика културе из Ниша.

Директор Радио Лесковца истиче и да зграда најстарије станице јужно од Ниша, која маја наредне године слави 40. годишњицу постојања, није кречена двадесет година.Петоро новинара Радио Лесковца који раде у најоптерећенијем делу зграде упутили су молбу директору да буду пресељени у други део зграде.

У Радију је тренутно запослено тридесеторо радника, углавном новинара и техничког особља.

Пешић подсећа да су три приватизације завршене неуспешно и тренутно Радио Лесковац има статус јавног предузећа, јер се рад финансира из буџета локалне самоуправе, али део потребних средстава обезбеђују сами.

„Локална самоуправа редовно испуњава обавезе, али треба рећи да смо међу буџетским корисницима на зачељу по зарадама - закључује небојша Пешић, директор Радио Лесковца.

Д. Коцић


Коментари (0)

Остави коментар

Нема коментара.

Остави коментар

Молимо Вас да прочитате следећа правила пре коментарисања:

Коментари који садрже увреде, непристојан говор, претње, расистичке или шовинистичке поруке неће бити објављени.

Није дозвољено лажно представљање, остављање лажних података у пољима за слање коментара. Молимо Вас да се у писању коментара придржавате правописних правила. Коментаре писане искључиво великим словима нећемо објављивати. Задржавамо право избора или скраћивања коментара који ће бити објављени. Мишљења садржана у коментарима не представљају ставове УНС-а.

Коментаре које се односе на уређивачку политику можете послати на адресу unsinfo@uns.org.rs

Саопштења Акције Конкурси