Насловна  |  Актуелно  |  Вести  |  Зукорлић најављује нову пријаву
Povećaj veličinu slova Vrati na prvobitnu veličinu slova Smanji veličinu slova štampaj štampaj
 

Pošalji prijatelju

Вести

05. 11. 2010.

Извор: Б92

Зукорлић најављује нову пријаву

Нови Пазар - Након што је недавно тужио "Блиц" због карикатуре главни муфтија Исламске заједнице у Србији најављује кривичну пријаву против Медија Центра у Београду. Муфтија Зукорлић каже да су разлог тврдње Медија центра да Регионалној ТВ Нови Пазар није дозволио да присуствује интервјуу с представницима домаћих и страних медија.

Он је те тврдње назвао ширењем неистина и лажи.

“Кад се мало распитате, видите да је у питању та једна ујдурма са Расимом Љајићем, са његовом локалном телевизијом у Пазару, са тим његовима приватним невладиним организацијама у Новом Пазару, и онда је, по оној удбашкој пропагандистичкој – ‘дај, пустите саопштење, па многи ће поверовати да је тако, а ако демантују, деманти је увек мањег ефекта него саопштење’. Просто, један обрачун испод појаса, за кога ми више немамо снаге да се боримо на начин да га игноришемо”, изјавио је Муамер Зукорлић.

Председник Независног удружења новинара Србије Вукашин Обрадовић каже да реакција Зукорлића осликава реалност Санџака данас.

“Оно што нас забрињава је управо пракса да, не само мешихат, него и градске власти у Новом Пазару комуницирају с јавношћу на начин да свим важнијим састанцима присуствују само сниматељи, а онда после тога уследе саопштења која се емитују на локалним медијима”, каже Обрадовић.

“Сматрамо да је то просто несхватљиво и да је то кршење Устава, пре свега зато што онемогућава право грађанима да буду обавештени”, рекао је он.

Боравак, као и разговор новинара са муфтијом Зукорлићем у Новом Пазару организовао је београдски Медија центар и невладина организација URBAN-IN.

Коментари (0)

Остави коментар

Нема коментара.

Остави коментар

Молимо Вас да прочитате следећа правила пре коментарисања:

Коментари који садрже увреде, непристојан говор, претње, расистичке или шовинистичке поруке неће бити објављени.

Није дозвољено лажно представљање, остављање лажних података у пољима за слање коментара. Молимо Вас да се у писању коментара придржавате правописних правила. Коментаре писане искључиво великим словима нећемо објављивати. Задржавамо право избора или скраћивања коментара који ће бити објављени. Мишљења садржана у коментарима не представљају ставове УНС-а.

Коментаре које се односе на уређивачку политику можете послати на адресу unsinfo@uns.org.rs

Саопштења Акције Конкурси