Насловна  |  Актуелно  |  Вести  |  Штрајк у Би-Би-Сију
Povećaj veličinu slova Vrati na prvobitnu veličinu slova Smanji veličinu slova štampaj štampaj
 

Pošalji prijatelju

Вести

05. 11. 2010.

Извор: РТС онлајн

Штрајк у Би-Би-Сију

Новинари "Би-Би-Сија" у штрајку, због плана те компаније да смањи дефицит настао у пензионом програму. Реформа подразумева дужи рад и веће доприносе запослених, а и мање пензије на другој страни.



Чланови Националног синдиката новинара почели су 48-часовни штрајк у медијској кући Би-Би-Си, због плана те куће да се повећају намети запосленима, како би се смањио дефицит у пензионом програму компаније.

Менаџмент британског јавног сервиса планира да смањи дефицит у пензионом програму, тако што ће се запосленима одбијати један одсто више новца за пензије него до сада.

Такође, предвиђа се дуже радно време запослених и мања издвајања за пензије, како би се смањио дефицит који је сада око 1,7 милијарди евра.



"Би-Би-Си је предложио измену постојећег пензионог плана и његову замену новим, који предвиђа дужи рад и веће доприносе запослених на једној, а мање пензије на другој страни", наводи се у саопштењу Националног синдиката новинара, који представља 4.100 запослених у британском јавном сервису.

Синдикат новинара је категорички одбио реформу пензионог програма, називајући је "пљачком која је наметнута запосленима у склопу решавања глобалне економске кризе".Представници синдиката очекују да ће штрајк утицати на већину информативних емисија и најављују нови штрајк за 15. новембар.

Техничко и особље које ради у продукцији програма Би-Би-Сија прихватило је измењени пензион програм који им је понудио менаџмент те компаније.

Коментари (0)

Остави коментар

Нема коментара.

Остави коментар

Молимо Вас да прочитате следећа правила пре коментарисања:

Коментари који садрже увреде, непристојан говор, претње, расистичке или шовинистичке поруке неће бити објављени.

Није дозвољено лажно представљање, остављање лажних података у пољима за слање коментара. Молимо Вас да се у писању коментара придржавате правописних правила. Коментаре писане искључиво великим словима нећемо објављивати. Задржавамо право избора или скраћивања коментара који ће бити објављени. Мишљења садржана у коментарима не представљају ставове УНС-а.

Коментаре које се односе на уређивачку политику можете послати на адресу unsinfo@uns.org.rs

Саопштења Акције Конкурси