Насловна  |  Актуелно  |  Вести  |  Дозлогрдило радницима „РС партнерс ПЕС“ у Сурдулици
Povećaj veličinu slova Vrati na prvobitnu veličinu slova Smanji veličinu slova štampaj štampaj
 

Pošalji prijatelju

Вести

06. 11. 2010.

Извор: Прес

Дозлогрдило радницима „РС партнерс ПЕС“ у Сурдулици


Сурдулица - Стотинак радника „РС партнерс ПЕС“ у Сурдулици, који штрајкују већ шест месеци, јуче је напало и новинарске екипе. Сниматељу РТС-а Игору Ивановићу радници су забранили да снима, називајући га погрдним именима. Претили су и осталим новинарима.

Радницима се није допало што РТС и други новинари у својим извештајима преносе и изјаве пословодства фабрике.

Виолета Ђорђевић, члан штрајкачког одбора, каже да је људима дозлогрдило и моли за разумевање.

- Немамо чиме да хранимо породице, месецима нисмо примили ни динара. Никога није брига што ми месецима штрајкујемо овде испред фабрике. Извињавамо се новинарима и добро је да нико није повређен - каже Виолета Ђорђевић, члан штрајкачког одбора.

Андреј Димитријевић из Београда, један од власника, каже да не разуме зашто радници и даље штрајкују.

- Испунили смо им захтеве, исплатили заостале плате и обезбедили послове у вредности од 3,2 милиона евра, а фирма је ликвидна - рекао је Димитријевић.

Председник штрајкачког одбора Драган Стојковић каже да ће радници радикализовати протесте уколико држава нешто не предузме.

- Тражимо да нам се исплате зараде по колективном уговору, а не минималце. Желимо да нам се повеже радни стаж. Па замислите, дају нам по сто динара месечно за топли оброк - каже Стојковић.

„РС партнерс ПЕС“ производи електромоторе за аутомобиле. Продат је фирми „РС јунајтед партнерс груп“ из Београда по почетној цени од 87 милиона динара. Купац је био у обавези да инвестира 3,2 милиона динара.

Ј. С.


Коментари (0)

Остави коментар

Нема коментара.

Остави коментар

Молимо Вас да прочитате следећа правила пре коментарисања:

Коментари који садрже увреде, непристојан говор, претње, расистичке или шовинистичке поруке неће бити објављени.

Није дозвољено лажно представљање, остављање лажних података у пољима за слање коментара. Молимо Вас да се у писању коментара придржавате правописних правила. Коментаре писане искључиво великим словима нећемо објављивати. Задржавамо право избора или скраћивања коментара који ће бити објављени. Мишљења садржана у коментарима не представљају ставове УНС-а.

Коментаре које се односе на уређивачку политику можете послати на адресу unsinfo@uns.org.rs

Саопштења Акције Конкурси