Насловна  |  Актуелно  |  Вести  |  Полицијска контрола има политичку позадину
Povećaj veličinu slova Vrati na prvobitnu veličinu slova Smanji veličinu slova štampaj štampaj
 

Pošalji prijatelju

Вести

06. 11. 2010.

Извор: Данас

Полицијска контрола има политичку позадину


Протест због притисака на албанску РТВ „Спектри“ у Бујановцу

Бујановац - Редакција Радио-телевизије „Спектри“ у Бујановцу која емитује програм на албанском језику, у јучерашњем саопштењу које је потписао директор Јетон Исамиљи оштро протестује због „ванредне контроле полицијских инспектора, а по налогу Вишег тужилаштва из Београда, због наводног емитовања радијског програма без дозволе“.

„Поред провере документације о емитовању програма, полицијски инспектори су кренули и у контролу пословања наше медијске куће у последње три године наводећи да ће истрага бити настављена и наредних дана уз контролу и програмске шеме, што је потпуно мимо свих законских норми“, наводи се у саопштењу.

Редакција наводи да „сматра да овакви потези имају политичку позадину и да су усмерени ка дискриминацији Албанаца и оспоравању њиховог права на информисање на матерњем језику што је Уставом Србије загарантовано“.

Уколико се притисак настави, из „Спектрија“ најављују и „могућност да позову грађане на одбрану телевизије, а од надлежних органа траже да се открију инспиратори оваквог вида притиска на медиј на албанском језику“, наводи се у саопштењу.

В. Р.

Коментари (0)

Остави коментар

Нема коментара.

Остави коментар

Молимо Вас да прочитате следећа правила пре коментарисања:

Коментари који садрже увреде, непристојан говор, претње, расистичке или шовинистичке поруке неће бити објављени.

Није дозвољено лажно представљање, остављање лажних података у пољима за слање коментара. Молимо Вас да се у писању коментара придржавате правописних правила. Коментаре писане искључиво великим словима нећемо објављивати. Задржавамо право избора или скраћивања коментара који ће бити објављени. Мишљења садржана у коментарима не представљају ставове УНС-а.

Коментаре које се односе на уређивачку политику можете послати на адресу unsinfo@uns.org.rs

Саопштења Акције Конкурси