Насловна  |  Актуелно  |  Вести  |  Телевизија тужила бившег директора
Povećaj veličinu slova Vrati na prvobitnu veličinu slova Smanji veličinu slova štampaj štampaj
 

Pošalji prijatelju

Вести

12. 01. 2011.

Извор: Правда

Телевизија тужила бившег директора

Новинарска рашомонијада на лесковачки начин

Лесковац – Недавно приватизована Телевизија Лесковац тужила је основном суду у овом граду бившег директора и новинара ове куће Зорана Ракића. По речима одговорних у овој телевизији, он је неоснованом тужбом за надокнаду дохотка на дуже време блокирао рачун ове новинске куће за више од 300.000 динара. Зоран Ракић демантује те оптужбе.

Телевизија Лесковац настала је издвајањем дела редакције из овдашњег Радио Лесковца у самосталну редакцију, пре око петнаестак година. Десетак година касније, она је пословала као јавно предузеће у надлежности Градске скупштине, а онда је, после спроведеног тендера, пре неколико година код републичке Агенције за приватизацију продата власницима приватне грађевинске компаније „Продукт“, из лесковачког села Печењевце.

Одмах после продаје друштвене телевизије, 17 запослених из ове редакције, међу којима и политиколог Зоран Ракић, данашњи директор лесковачког Народног позоришта, уз одговарајућу отпремнину напустило је посао.

По тврђењу новинара Ракића, телевизија му је тада остала дужна око десетак личних доходака и регрес на име годишњег одмора, па их је из тих разлога тужио.

Данашњи власник ове медијске куће, Владица Јовановић, у саопштењу за медије истакао је да је одмах након приватизације телевизије бившем директору и новинару Ракићу исплатио комплетан износ, а он о томе није обавестио надлежни суд, већ је блокада рачуна настављена, уз законску затезну камату. Из тих разлога он је утужио бившег директора Ракића за кривично дело преваре ради стицања противправних имовинских користи.

У саопштењу телевизије се наводе, између осталог, и политичке пикантерије из биографије новинара Ракића.

Ракић за „Правду“ истиче своју спремност да јавности и меродавној финансијској контроли достави на увид документ из кога се види да та тврдња редакције ТВ Лесковац није тачна.

– Крајње је време да се редакција ТВ Лесковац бави својим послом, а не мојим блаћењем. Ако су тачни наводи менаџмента телевизије, да уопште нису дужни радницима, како је онда могуће да њихов дуг пред судом достигне вртоглаву цифру? – пита новинар Ракић.

Према речима Ракића, његове наводе на суђењу потврдио је и сведок, новинар Александар Давинић, један од бивших директора у време власти Слободана Милошевића.

Антрфиле : Пропао покушај формирања градске ТВ

Одмах после продаје ТВ Лесковац приватном власнику, председник ГС и лидер СПС-а у Лесковцу Живојин Стефановић покренуо је иницијативу да се у оквиру већ постојеће редакције Радио Лесковца формира нова ТВ Лесковац у власништву града, али је, зарад опстанка жуто-црвене коалиције на власти, ова идеја нагло утихнула.

Т. Стевановић

Коментари (0)

Остави коментар

Нема коментара.

Остави коментар

Молимо Вас да прочитате следећа правила пре коментарисања:

Коментари који садрже увреде, непристојан говор, претње, расистичке или шовинистичке поруке неће бити објављени.

Није дозвољено лажно представљање, остављање лажних података у пољима за слање коментара. Молимо Вас да се у писању коментара придржавате правописних правила. Коментаре писане искључиво великим словима нећемо објављивати. Задржавамо право избора или скраћивања коментара који ће бити објављени. Мишљења садржана у коментарима не представљају ставове УНС-а.

Коментаре које се односе на уређивачку политику можете послати на адресу unsinfo@uns.org.rs

Саопштења Акције Конкурси