Насловна  |  Актуелно  |  Вести  |  "Центропроизвод" купио "Штампу"
Povećaj veličinu slova Vrati na prvobitnu veličinu slova Smanji veličinu slova štampaj štampaj
 

Pošalji prijatelju

Вести

04. 02. 2011.

Извор: РТС онлајн

"Центропроизвод" купио "Штампу"

Немачка медијска групација "ВАЦ" продала ланац киоска у Србији "Штампа систем" београдском предузећу "Центропроизвод". Купопродајна цена остаје пословна тајна.



"Београдско предузеће "Центропроизвод" купило је, од немачке медијске групације "ВАЦ", ланац киоска у Србији "Штампа систем'", саопштио је ВАЦ.

У саопштењу се наводи да је уговор о продаји "Штампа система" потписан 2. фебруара у Есену, где је седиште компаније "ВАЦ" и додаје се да је договорено да купопродајна цена остане пословна тајна.

"ВАЦ" је саопштио да је продаја "Штампа система" део стратегије те компаније да се постепено повуче из Србије. Нова компанија пословаће под именом "Центро Штампа".

"Центропроизвод" је данас саопштио да је куповина "Штампе" у складу са стратешким развојним плановима те компаније да прошири делатност на област која има добар економски потенцијал.

Директор "Центропроизвода" Немања Попов рекао је да ће после успостављања контроле у "Штампи" одредити улагања и даље пословне потезе истичући да је "Центропроизвод" до сада у развој уложио више од 30 милиона евра.

"Центропроизвод" је приватизован 2004. године, а купио га је Дарко Бајчетић.

Коментари (0)

Остави коментар

Нема коментара.

Остави коментар

Молимо Вас да прочитате следећа правила пре коментарисања:

Коментари који садрже увреде, непристојан говор, претње, расистичке или шовинистичке поруке неће бити објављени.

Није дозвољено лажно представљање, остављање лажних података у пољима за слање коментара. Молимо Вас да се у писању коментара придржавате правописних правила. Коментаре писане искључиво великим словима нећемо објављивати. Задржавамо право избора или скраћивања коментара који ће бити објављени. Мишљења садржана у коментарима не представљају ставове УНС-а.

Коментаре које се односе на уређивачку политику можете послати на адресу unsinfo@uns.org.rs

Саопштења Акције Конкурси