Насловна  |  Актуелно  |  Вести  |  Деманти Светозара Буквића
Povećaj veličinu slova Vrati na prvobitnu veličinu slova Smanji veličinu slova štampaj štampaj
 

Pošalji prijatelju

Вести

08. 03. 2011.

Извор: Блиц

Деманти Светозара Буквића

У демантију текста који је у „Блицу” објављен 5. марта, у коме се наводи да је Светозар Буквић порекао оно што је обећао ОЕБС-у, председник општине Кула наводи да новинар доноси закључке који не одговарају истини, а то наноси велику штету општини Кула.

Буквић даље наводи да он не усваја Правилник о акредитацији новинара, већ скупштинска комисија. Затим додаје да је представницима ОЕБС- а понуђена измењена верзија Правилника, а упућен је и позив да и представници ОЕБС-а дају сугестије, те да ће Правилник бити усаглашен са тим ставовима.

“Представнике ОЕБС-а смо упознали са чињеницом да су поједини новинари, а међу њима и Иваноска, учествовали у режирању седница. Госпођа Иваноска је, на пример, захтевала од одборника да у току расправе изађу до председавајућег и замене плочице с именима, да би имала што атрактивнију фотографију итд. Таквог понашања новинара нема ни у једном парламенту, па га неће бити ни у нашем”, наводи се у демантију.

Буквић даље наводи да су новинарима обезбеђена удобна места у сали и у њих могу да седну ако благовремено поднесу захтев за акредитацију.

„Иваноска је рекла да она неће поднети захтев, што сматрамо њеним правом. Ја ћу од сада користити своје законско право да реагујем кад год објавите њене текстове који не одговарају истини, где су моје изјаве произвољна интерпретација новинарке, а веома често текстови једнострани и без мојих веродостојних изјава”, наводи Буквић.

Председник општине Кула наводи да је његова жеља да Правилник буде добар пример којим ће се обезбедити несметан рад на седницама и који ће, истовремено, обезбедити јавност рада на седницама. „Председник Скупштине је медијима рекао да ће нови Правилник бити усвојен на следећој Комисији за кадровска питања и административне односе”, каже Буквић.

Коментари (0)

Остави коментар

Нема коментара.

Остави коментар

Молимо Вас да прочитате следећа правила пре коментарисања:

Коментари који садрже увреде, непристојан говор, претње, расистичке или шовинистичке поруке неће бити објављени.

Није дозвољено лажно представљање, остављање лажних података у пољима за слање коментара. Молимо Вас да се у писању коментара придржавате правописних правила. Коментаре писане искључиво великим словима нећемо објављивати. Задржавамо право избора или скраћивања коментара који ће бити објављени. Мишљења садржана у коментарима не представљају ставове УНС-а.

Коментаре које се односе на уређивачку политику можете послати на адресу unsinfo@uns.org.rs

Саопштења Акције Конкурси