Насловна  |  Актуелно  |  Вести  |  Оснивачу "Курира" нова кривична пријава
Povećaj veličinu slova Vrati na prvobitnu veličinu slova Smanji veličinu slova štampaj štampaj
 

Pošalji prijatelju

Вести

08. 03. 2011.

Извор: Дневник

Оснивачу "Курира" нова кривична пријава

Радисав Родић терети се да је с још двојицом оштетио ћупријску "Младост"




Јагодинска полиција ухапсила је директора предузећа „Младост” Ћуприја Горана Костића (48) из Београда, а истом кривичном пријавом обухваћен је и основач листа „Курир” Радисав Родић (64), који је већ у притвору, саопштило је јуче Министарство унутрашњих послова.

Полиција интезивно трага за власником предузећа „Младост” Драгославом Јовановић из Јагодине (60), који је бекству и против кога је такође поднета кривична пријава, додаје се у саопштењу.

Они се сумњиче да су извршили кривично дело злоупотребе службеног положаја тако што су финансијским малверзацијама оштетили предузеће „Младост” за око 174 милиона динара. Родићу, који је власник фирми „АБЦ-компани”, „Градинг”, „Пекон”, „Ронако систем” пред Вишим судом у Београду, заједно са сарадником Векомиром Јекнићем, суди се због оптужби да су подигли кредит од Комерцијалне банке од 22 милиона динара, а који, по наводима Тужилаштва, нису вратили. Костић, Родић и Јовановић терете се да су током 2008. године употребили антедатиране уговоре о уступању потраживања „Младости” Ћуприја од робне куће „Београд” у стечају од 42 милиона динара, те да су га, у тренутку када је његова наплата била извесна, уступили фирми „АБЦ-компани” за 40 одсто од номиналне вредности.

Потом је „АБЦ-компани” на име насталог дуга фирми „Младост” испоручио неисправне и неупотребљиве машине за штампу, чија је реална вредност била упола мања па му је тако нанета штета у износу већем од 32 милиона динара, наводи полиција.

У саопштењу се додаје да је Костић током јуна 2009, као директор АД „Младост” из Ћуприје (у време извршења кривичног дела са седиштем у Београду) и привредног друштва „Младост граф” из Београда, ради стицања удела у „Младост графу” пренео трећину непокретне имовине АД „Младост”, при чему је претходно умањио процену њене вредности за половину.

На тај начин, привредном друштву „Младост’’ нанета је штета од укупно 142 милиона, а привредним друштвима „АБЦ-компани” и „Младост граф” из Београда прибављена противправна корист од укупно 100 милиона динара.

Поступак ће водити Више јавно тужилаштво у Београду.

Коментари (0)

Остави коментар

Нема коментара.

Остави коментар

Молимо Вас да прочитате следећа правила пре коментарисања:

Коментари који садрже увреде, непристојан говор, претње, расистичке или шовинистичке поруке неће бити објављени.

Није дозвољено лажно представљање, остављање лажних података у пољима за слање коментара. Молимо Вас да се у писању коментара придржавате правописних правила. Коментаре писане искључиво великим словима нећемо објављивати. Задржавамо право избора или скраћивања коментара који ће бити објављени. Мишљења садржана у коментарима не представљају ставове УНС-а.

Коментаре које се односе на уређивачку политику можете послати на адресу unsinfo@uns.org.rs

Саопштења Акције Конкурси