Насловна  |  Актуелно  |  Вести  |  Гoдишњица бившег Радија "Југославија"
Povećaj veličinu slova Vrati na prvobitnu veličinu slova Smanji veličinu slova štampaj štampaj
 

Pošalji prijatelju

Вести

09. 03. 2011.

Извор: Дневник

Гoдишњица бившег Радија "Југославија"

Међународни радио "Србија", бивши Радио "Југославија", обележио је јуче 75година рада, а на свечаности је представљен нови пројекат – интерактивна мапа “Лепа Србија”, помоћу које та медијска кућа приказује главна туристичка места, природне лепоте и споменике културе и историје у Србији. 

Директор Међународног радија "Србија" Милорад Вујовић рекао је да ће у складу са захтевима из више стотина писама и порука које та кућа месечно добија из иностранства, бити уведене нове емисије и програми да би се приказале могућности за улагање уСрбију. 

– Наша станица је старија и од "Гласа Америке", а основана је 8. марта 1936.године у Краљевини Југославији. У вихору Другог светског рата емитован јепрограм из Москве, затим с Урала под именом Радио "Југославија", а од 2006. користимо назив Међународни радио Србије – подсетио је он.

Коментари (0)

Остави коментар

Нема коментара.

Остави коментар

Молимо Вас да прочитате следећа правила пре коментарисања:

Коментари који садрже увреде, непристојан говор, претње, расистичке или шовинистичке поруке неће бити објављени.

Није дозвољено лажно представљање, остављање лажних података у пољима за слање коментара. Молимо Вас да се у писању коментара придржавате правописних правила. Коментаре писане искључиво великим словима нећемо објављивати. Задржавамо право избора или скраћивања коментара који ће бити објављени. Мишљења садржана у коментарима не представљају ставове УНС-а.

Коментаре које се односе на уређивачку политику можете послати на адресу unsinfo@uns.org.rs

Саопштења Акције Конкурси